Συνάντηση Μουζάλα με εκπροσώπους ΚΕΔΕ για προσφυγικό

Ενημέρωση για την πολιτική και τα σχέδια της κυβέρνησης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό θα ζητήσουν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Πατούλη από τον αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με τον οποίο θα συναντηθούν σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι. Επιπλέον θα συζητήσουν για τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα που έχουν προκύψει στους δήμους μετά το κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ και τη συγκέντρωση χιλιάδων μεταναστών στην Αθήνα.

Η περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα δώσει ο κ. Μουζάλας. Μάλιστα την Παρασκευή η ΚΕΔΕ είχε ανακοινώσει ότι της συνάντησης θα προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας των δημάρχων έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι «η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί πλέον να ανεχτεί την αδράνεια και την έλλειψη σχεδίου» και προανήγγειλε ανάληψη πρωτοβουλιών που θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της» και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα και οι δήμοι μας σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών, δεν θα ανεχτούμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η κοινωνική ειρήνη στις τοπικές μας κοινωνίες».