Δεσμεύτηκε ανανέωση των συμβάσεων ΟΤΑ και ΝΠΔΔ για ένα χρόνο

Την απόλυτη δέσμευσή του για ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου επανέλαβε προς τους συμβασιούχους στην καθαριότητα ΟΤΑ και ΝΠΔΔ του νομού Θεσσαλονίκης ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναδάκης. Νωρίτερα οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χριστόφορο Βερναρδάκη, στον οποίο εξέφρασαν το αίτημά τους για ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου. Από την πλευρά του ο κ. Βερναρδάκης επανέλαβε την πρόσφατη δέσμευσή του προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι οι συμβάσεις θα ανανεωθούν για ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τα τέλη του 2016, με τροπολογία που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί από σήμερα στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, μέσω της ιστοσελίδας www.opengov.gr. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρύθμιση αφορά πανελλαδικά περίπου 4.000 εργαζόμενους στην καθαριότητα κτιρίων δημοσίων υπηρεσιών, ανεξάρτητων αρχών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ και στην αποκομιδή απορριμμάτων των δήμων.

Πηγή: ΑΜΠΕ