Ένα μέσο δικτύωσης μόνο για αποφοίτους του ΕΚΠΑ

Ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης των αποφοίτων του παρουσίασε σήμερα το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως ανακοινώθηκε, το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αποφοίτων» (ΟΠΣ-A), μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://alumni.uoa.gr/ λειτουργεί ως ένα σύστημα «κοινωνικής δικτύωσης».
Το νέο δίκτυο, όπως σημειώνει tovima.gr,  αναμένεται να παρέχει υπηρεσίες όπως η προώθηση του ακαδημαϊκού / ερευνητικού έργου στην αγορά εργασίας, και η σύνδεση των αποφοίτων του ΕΚΠΑ στο ερευνητικό και εργασιακό περιβάλλον.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, αναπληρωτής πρύτανης καθηγητής κ. Θ. Σφηκόπουλος, παρουσίασε το έργο λέγοντας ότι το νέο Δίκτυο θα προσφέρει σε όλους τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα χώρο συνάντησης και διατήρησης της σχέσης τους με το Ίδρυμα, ώστε να αποκομίζουν αμοιβαία πολυποίκιλα οφέλη και οι δύο πλευρές. Είπε ακόμη ότι η δομή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αποφοίτων επιτρέπει την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανάγκες και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.
Στόχος είναι η εγγραφή των παλαιών αποφοίτων αλλά και των αποφοίτων της διασποράς, η ανατροφοδότηση (feedback) από τους αποφοίτους και η οργάνωση ειδικών σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους αποφοίτους.