Ρουβίκωνας κατά οικίας Γερμανού πρέσβη

Στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα στο Χαλάνδρι που δεν κατοικείται πια από τον ξένο διπλωμάτη εισήλθαν, όπως υποστηρίζεται σε video που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, μέλη της αναρχική ομάδας Ρουβίκωνας.  Στο video εμφανίζονται πέντε άτομα να πηδούν μία μάντρα η οποία, όπως ισχυρίζονται, είναι η περίφραξη της πρώην κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, κάνει το γύρο του διαδικτύου. Πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ των προσφύγων και ενάντια στα μέτρα της ΕΕ και αποχώρησαν.

Αστυνομικές πηγές, σημειώνει το imerisia.gr, αναφέρουν πως από νωρίς το απόγευμα μια ομάδα ατόμων προσέγγισε τον σκοπό που βρίσκεται επί της Εθνικής Αντιστάσεως και του ανέφερε ότι «θα βγάλουμε μερικές φωτογραφίες και θα αποχωρήσουμε. Δεν θα πειράξουμε κανένα». Στην αρχή του video, όμως, κάποια άτομα φαίνονται να περνούν την περίφραξη και να μπαίνουν στον προαύλιο χώρο της κατοικίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Γερμανός πρέσβης μετά το χτύπημα της Ο.Λ.Α. με δεκάδες πυροβολισμούς προς το σπίτι, τον Δεκέμβριο του 2013, έχει αποχωρήσει και μένει σε περιοχή του κέντρου. Αυτήν την περίοδο στον χώρο μένει μόνο ο κηπουρός, ενώ έχει ζητηθεί από αξιωματικούς της διεύθυνσης βορειοανατολικής Αττικής να αποχωρήσει και ο σκοπός.

Στο ίδιο video αναφέρεται πως τη συγκεκριμένη ενέργεια την πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Από την περιοχή έγιναν 7 προσαγωγές.