Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε τέσσερα μέτωπα στην Κρήτη

Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι της Τρίτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, καθώς πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει κινητοποίησαν τις δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν μάχη με τις φλόγες στα τρία ενεργά μέτωπα που εξακολουθούν να μαίνονται.

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή στη θέση Μουστάκο, στον Δήμο Καντάνου στα Χανιά, όπου επιχειρούν δύο πυροσβεστικά οχήματα με επτά πυροσβέστες. Η φωτιά ξέσπασε στη συγκεκριμένη περιοχή λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι. Σε εξέλιξη είναι  από τις 16:00 το απόγευμα, φωτιά σε αγροτική έκταση στα Σελλιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, όπου στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί τέσσερις πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με δύο οχήματα. Η ίδια δύναμη επιχειρεί και στις Μάλες τις Ιεράπετρας, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στις 18:00 το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε μία τέταρτη φωτιά που ξέσπασε στο Λαράνι στο νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το cretapost.gr. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 17:00 το απόγευμα και στο σημείο έσπευσαν τρεις πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα, οι οποίοι λίγο αργότερα κατόρθωσαν να τιθασεύσουν τις φλόγες.