Δύο συγκεντρώσεις στην Βικτώρια υπέρ και κατά της παρουσίας προσφύγων και στην μέση ΜΑΤ

Δύο συγκεντρώσεις, μια κατά της παρουσίας προσφύγων και μια αλληλέγγυων στους πρόσφυγες, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Βικτωρίας. Τις δύο ομάδες χώριζαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ πάνω στην πλατεία βρίσκονταν εκατοντάδες πρόσφυγες που έφτασαν σήμερα από τα νησιά. Ένα άτομο προσήχθη, επειδή έβγαλε ξύλινο σπαθί.

Συγκεκριμένα, κατά της παρουσίας προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας διαδήλωσαν κάτοικοι της περιοχής. Από την άλλη, συγκέντρωση συμπαράστασης διοργάνωσε και ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας–Πειραιά, το ΚΕΕΡΦΑ και άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις.

Η πλατεία είχε χωριστεί στα δύο από δυνάμεις των ΜΑΤ. Στην πάνω πλευρά βρίσκονταν συγκεντρωμένες οι αντιφασιστικές οργανώσεις, ενώ από την πλευρά της οδού Αριστοτέλους είχαν συγκεντρωθεί οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Ταυτοχρόνως, στην πλατεία βρίσκονταν και εκατοντάδες πρόσφυγες, οι οποίοι έφτασαν σήμερα στον Πειραιά με πλοία από την Μυτιλήνη και την Χίο.

Η αστυνομία προσήγαγε ένα άτομο που συμμετείχε στη συγκέντρωση των κατοίκων, επειδή έβγαλε ένα ξύλινο σπαθί.

Περίπου 150 πρόσφυγες παρέλαβε το απόγευμα της Παρασκευής λεωφορείο του ΟΑΣΑ, για να τους μεταφέρει στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, ενώ ειδικά δρομολόγια θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί, με προορισμό και τα υπόλοιπα κέντρα σε Γαλάτσι και Ελληνικό, καθώς αναμένονται νέες αφίξεις προσφύγων στον Πειραιά από τα νησιά αργά το βράδυ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους γύρω από την πλατεία Βικτωρίας διεξάγεται κανονικά.