Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης κατά Γ. Κουμουτσάκου - Δύο μέλη της Χ.Αυγής

Ταυτοποιήθηκαν τα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το skai.gr. Δύο εξ αυτών είναι γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής και είχαν συμμετάσχει και στα επεισόδια έξω από το Εφετείο τον Ιούλιο του 2014, όπου είχαν χτυπηθεί δυο φωτορεπόρτερ. Για αυτήν τους τη συμμετοχή έχει σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγο νωρίτερα, είχε επιβεβαιώσει την ταυτοποίηση του ενός μέλους της Χρυσής Αυγής λέγοντας μάλιστα ότι έχουν, ήδη, δρομολογηθεί οι ενέργειες για τη σύλληψή του. Ο κ. Τόσκας, επίσης, υπεραμύνθηκε της στάσης που τήρησαν οι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι δέχτηκαν επικρίσεις ότι έμειναν απαθείς και αντέδρασαν καθυστερημένα στην επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, λέγοντας ότι η στάση τους ήταν η αρμόζουσα, η δέουσα και προστάτευσαν τον κ. Κουμουτσάκο.

Η ΕΛ. ΑΣ. επίσης εξέδωσε ανακοίνωση για τις επικρίσεις αυτές η οποία έχει ως εξής:

«Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν ήδη επιληφθεί και διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος βουλευτών, που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις.»

Ο κ. Κουμουτσάκος είχε δηλώσει, μετά το περιστατικό, στη Βουλή ότι ξέρει ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν είναι μέλη της ΧΑ, καθώς όπως εξήγησε, μαζί τους ήταν ο βουλευτής του κόμματος Αντώνης Γρέγος, στον οποίο θα καταθέσει μήνυση.

«Επειδή ήμουν εκεί, τόσο η φρασεολογία όσο και οι πρακτικές αλλά και το γεγονός ότι δίπλα σε αυτή την ομάδα που ξεκίνησε τις βιαιοπραγίες ένα λεπτό πριν ήταν μαζί τους ο βουλευτής Γρέγος με κάνουν να το πιστεύω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος προκληθείς από βουλευτές της ΧΑ.

«Με μια γενικόλογη δήλωση ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, με ενέπλεξε στην επίθεση εναντίον του. Είναι ψευδές και συκοφαντικό αυτό και επειδή εκλέγομαι από το 2012 και σέβομαι τους πολίτες που με τιμούν, του ζητώ να με αποκαταστήσει άμεσα και να ανακαλέσει», απάντησε ο βουλευτής της ΧΑ. Αλλιώς, προειδοποίησε ότι θα υποβάλλει μήνυση και θα καταθέσει αγωγή εναντίον του.