Στην Ιεράπετρα το πλοίο με τους 700 μετανάστες

Θα μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ της πόλης

Στην Ιεράπετρα έφτασε το φορτηγό πλοίο «Baris», με σημαία Κιριμπάτι, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 700 μετανάστες και το οποίο εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο νοτιοανατολικά της Κρήτης. Το πλοίο ρυμουλκείται από τη φρεγάτα «Ύδρα».

Το πλοίο με τους μετανάστες κατ’ αρχήν θα παραμείνει σε αγκυροβόλιο έξω από την Ιεράπετρα, ενώ όλοι οι επιβάτες θα αποβιβαστούν με λάντζες, με πρώτες τις γυναίκες που εγκυμονούν.

Στο πλοίο έχουν επιβιβαστεί στελέχη του λιμενικού και γιατροί. Το λιμενικό παρέσχε στους μετανάστες φαγητό και νερό.

Επίσης έχουν επιβιβαστεί άνδρες του κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και της μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του λιμενικού για ελέγχους.

Ολοι οι μετανάστες θα καταλύσουν στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας.

Σύσκεψη στον δήμο

Στο μεταξύ στην Ιεράπετρα έφθασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό των προσπαθειών της φιλοξενίας των μεταναστών και πραγματοποίησε σύσκεψη στον δήμο με φορείς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης είχε αρχίσει η διαδικασία ρυμούλκησης του ακυβέρνητου φορτηγού πλοίου.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονταν και ένοπλοι πέραν των παράτυπων μεταναστών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι ένοπλοι είναι οι διακινητές των μεταναστών ενώ από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι στο πλοίο υπάρχουν όπλα ενημερώθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=654045