Γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία του άνδρα που παραδόθηκε στην αντιτρομοκρατική

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο Παναγιώτης Ασπιώτης, ο αντιεξουσιαστής εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, ο 37χρονος εμφανίστηκε αυθορμήτως στην έδρα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραδόθηκε και στη συνέχεια συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική μετά από εισαγγελική παραγγελία καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο συλληφθείς οδηγείται συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής αρμοδίως για την εκτέλεση του εντάλματος.

Το Μάρτιο του 2013 είχε εντοπιστεί σε ιδιωτικό πάρκινγκ στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια ένα αυτοκίνητο – οπλοστάσιο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν καλάσνικοφ, σφαίρες και χειροβομβίδες. Η εξέταση των όπλων τότε είχε δείξει ότι ήταν καθαρά και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ή τρομοκρατική επίθεση.

Το αυτοκίνητο είχε νοικιάσει ο 37χρονος, όπως έδειξε η έρευνα των αρχών. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο 37χρονος είχε βασικό ρόλο στην οργάνωση ΟΛΑ, κα πως είναι συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και του Γ. Πετρακάκου που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες στον Βόλο.