Εξέταση του «κωλύματος» που δήλωσε η δικαστής του Noor1 ζητά ο Άρειος Πάγος

Στον Προϊστάμενο της επιθεώρησης του Αρείου Πάγου διαβίβασε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δημοσιεύματα του Τύπου που αφήνουν υπόνοιες για τη βασιμότητα του κωλύματος που επικαλέστηκε ότι έχει η δικαστής του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, που επρόκειτο να δικάσει την  υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Η κ. Κουτζαμάνη, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, διαβίβασε τον φάκελο με τις σχετικές αναφορές στον επιθεωρητή «επειδή βάσει αυτής της ενέργειας διατυπώνονται αρνητικά σχόλια για τη δικαιοσύνη τα οποία υποβαθμίζουν το κύρος της και το κύρος  των λειτουργών της». Ο επιθεωρητής θα διερευνήσει αν υφίστανται οι λόγοι υγείας που επικαλείται η δικαστική λειτουργός, η οποία  πριν από μερικούς μήνες προέδρευε και στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσης των «νονών της νύχτας».

Η υπόθεση του πλοίου «Noor 1» που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από το Ντουμπάι και τον Περσικό Κόλπο, φορτίο το οποίο κατέληξε σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 35 άτομα, ενώ η δίκη αναμένεται να αρχίσει στις 6 Οκτωβρίου.