Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε 16 διαρρήξεις & 71 κλοπές

Πολυμελής σπείρα, αποτελούμενη από Ρομά, η οποία είχε διαπράξει 16 διαρρήξεις και 71 κλοπές από σπίτια, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η λεία που είχαν καρπωθεί οι δράστες ανέρχεται σε 300.000 ευρώ. Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε Ρομά, ηλικίας 22, 26, 37, 42 και 53 ετών και ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη επτά Ρομά συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες και παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της σπείρας ξεκίνησε από τα τέλη του Μαρτίου. Τα μέλη της παρακολουθούσαν σπίτια και καταστήματα στη Δυτική Αττική (Μέγαρα, Αλεποχώρι, Κινέττα, Άγιοι Θεόδωροι, Ν. Πέραμος, Βλυχάδα Νεράκι κλπ) και βραδινές ώρες, την στιγμή που θεωρούσαν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν παραβιάζοντας την κύρια είσοδο ή κάποιο παράθυρο. Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στα σπίτια, τους δέσμευαν και τους φίμωναν, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ώστε να μην μπορούν να αναγνωρισθούν. Ακολούθως αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό (σεντόνια – μαξιλάρια – ρούχα κλπ) και αποχωρούσαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρεις καραμπίνες, 74 φυσίγγια κυνηγητικών όπλων, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εικόνας και ήχου, 24 συσκευές κινητών τηλεφώνων, πέντε ζεύγη κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, διαρρηκτικά εργαλεία. Επίσης κατασχέθηκαν πέντε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.