«Άνοιξαν οι ουρανοί», έκλεισαν οι δρόμοι στην Κεφαλλονιά

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη και έχουν παρασύρει στο πέρασμά τους τα πάντα προκαλώντας χάος και τεράστιες καταστροφές.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι στην Κεφαλλονιά μέσα σε λίγα λεπτά μετέτρεψε τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος έκανε γνωστό στο ΑΜΠΕ ότι δύο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Kαταστροφές και στην Κέρκυρα

Καταστροφές προκάλεσε νωρίς το πρωί η δυνατή καταιγίδα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στη Νότια Κέρκυρα, όπως σημειώνει το in.gr.

Το οδόστρωμα σε περιφερειακό δρόμο υποχώρησε, ενώ το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου έμοιαζε σαν βομβαρδισμένο τοπίο: Περισσότεροι από πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν με αποτέλεσμα το θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι του χωριού να είναι μακάβριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χλωμού, Χρήστο Παυλίδη οι ζημιές που προκλήθηκαν στο νεκροταφείο είναι «αδιανόητες», ενώ όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και κάτοικος του μικρού χωριού, «τα κόκαλα των αποθανόντων συγγενών τους βρίσκονται διάχυτα έξω από τους τάφους».