Π. Κουρουμπλής: Όταν ο καρκίνος δολοφονεί ανθρώπους, η υποκρισία περισσεύει

Όταν η ένταση των φαινομένων του καρκίνου δολοφονεί ανθρώπους η υποκρισία περισσεύει, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Η μακαριότητα κάποιων τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη περίπτωση υπηρετεί μόνο την αφέλεια; Ο προβληματισμός για την ενεργοποίηση της κοινωνίας δεν μπορεί να ενοχοποιείται. Επιτέλους ας κατατεθούν εναλλακτικές προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τον υποχρεωτικό προληπτικό αντικαρκινικό έλεγχο που επιχειρεί να προωθήσει το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα,  επισήμανε ότι είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου. «Το γνωρίζουν πόσοι και πόσο;» τόνισε ο υπουργός.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουρουμπλής το Σεπτέμβριο το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας, θα πρέπει να προχωρήσει στη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με στόχο το σχεδιασμό υλοποίησης ενός Εθνικού Σχεδίου αναχαίτισης «μίας πραγματικής και μεγάλης απειλής που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».