Γιγαντώνεται η φτώχεια στην Πάτρα

Δραματική είναι η κατάσταση που βιώνουν δεκάδες οικογένειες στην Πάτρα, καθώς δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για τα παιδιά τους. Στην τοπική κοινωνία προστέθηκαν τριάντα νέες οικογένειες στις οποίες υπάρχουν και μωρά που στερούνται τη βασική διατροφή. Όπως μεταδίδει το patrastimes.gr, η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Φωτεινό Αστέρι», στην ανακοίνωσή της κάνει έκκληση για βοήθεια:

«Τριάντα οικογένειες τον τελευταίο ενάμιση μήνα επισκέφθηκαν τα γραφεία μας ζητώντας βοήθεια από τους κοινωνικούς λειτουργούς. Πολλές από αυτές ζουν σε τραγικά άθλιες συνθήκες με τρομερές ελλείψεις σε τρόφιμα, λαχανικά, ψάρια, είδη καθαριότητας.

Πολλοί μας δήλωσαν ότι για πολλούς μήνες δεν έχουν δώσει κρέας και ψάρι στα παιδιά τους και πλένουν τα ρούχα τους ή με αραιωμένο απορρυπαντικό ή με σκέτο νερό. Κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις οικογένειες αυτές εκ των οποίων ήδη αρκετές αντιμετωπίζουν και τον εφιάλτη της έξωσης.

Σαν εθελοντική οργάνωση κάνουμε έκκληση για βοήθεια σε τρόφιμα – λαχανικά-κρέας-ψάρια-και προϊόντα καθαριότητας ώστε να βοηθήσουμε αυτές της οικογένειες οι οποίες έχουν όλες μικρά παιδιά και πολλά από αυτά είναι μωρά».