«Καθαρό» το σπίτι στον Ν. Κόσμο όπου έκανε έφοδο η Αντιτρομοκρατική

Τελικά δεν ήταν γιάφκα αλλά το σπίτι της οικογένειας Τσιρώνη το διαμέρισμα στο οποίο έκανε έφοδο η αντιτρομοκρατική το πρωί του Σαββάτου στον Νέο Κόσμο, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση των ληστών του Διστόμου, της σύλληψης των δύο καταζητούμενων  και την αυτοκτονία του τρίτου στην Νέα Αγχίαλο Βόλου.  Μέσα στο σπίτι δεν βρέθηκαν ούτε όπλα, ούτε κάποιο άλλο ύποπτο στοιχείο που να δημιουργεί υπόνοιες ότι χρησιμοποιούνταν για τον οποιοδήποτε άλλο σκοπό.

Η αντιτρομοκρατική, καθώς οι συλληφθέντες εμπλέκονται ως ένα βαθμό με τον Ν. Μαζιώτη ενώ ο αυτόχειρας Δραβίλας είχε σχέσεις με τον Παλαιοκώστα, πραγματοποιεί έρευνες ανά την Ελλάδα για να διαπιστώσει αν υπάρχουν κρησφύγετα των συλληφθέντων και σε άλλα σημεία και αν χρησιμοποιούνταν ως γιάφκες.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια, συνεχίζεται η έρευνα στα αντικείμενα, εκτός από τα όπλα, που βρέθηκαν στο κρησφύγετο της Αγχίαλου, και όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα διαρκέσει, μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση όλων.

Στο δεύτερο δε σπίτι, που εντοπίστηκε στην περιοχή Άνω Λεχώνια Βόλου, μετά την επιχείρηση στη Νέα Αγχίαλο, δεν βρέθηκε κάτι αξιόλογο, που να σχετίζεται με την δραστηριότητα των συλληφθέντων, καθώς εκεί κατοικούσε ο Γρ. Τσιρώνης, με την σύζυγο και το παιδί τους, τους οποίους κρατούσε μακριά από τις παράνομες ενασχολήσεις του.

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε ποιος ήταν ο ενοικιαστής της μεζονέτας στην Χρυσή Ακτή Παναγιάς της Νέας Αγχίαλου. Πρόκειται για έναν 60χρονο φίλο του Σπύρου Δραβίλα που αυτοκτόνησε στην Νέα Αγχίαλο. Είχε εμφανιστεί στο μεσιτικό γραφείο και νοίκιασε το σπίτι δήθεν για την κόρη του.

Για την εξυπηρέτηση έλαβε ένα σεβαστό ποσό από τον Δραβίλα ο οποίος του άφηνε κάθε μήνα στο γραμματοκιβώτιο τα χρήματα του ενοικίου, για να πληρώνει τον ιδιοκτήτη, καθώς και ένα «χαρτζιλίκι».

Ο 60χρονος προσήχθη τις προηγούμενες μέρες και εξετάστηκε για την υπόθεση, αλλά συνελήφθη γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν αποφάσεις για ζητήματα εργοδοτικών εισφορών.

Την υπόθεση χειρίζεται ο αρμόδιος ανακριτής, ο οποίος, πέραν των προσωπικών του εκκρεμοτήτων με το νόμο, θα κρίνει αν θα ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για υπόθαλψη.