Εκπαιδευτική κοινότητα: "Οχι" στη δίκη της "Χρυσής Αυγής" στον Κορυδαλλό

Τη συνέχιση της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού που περιστοιχίζεται από 11 σχολικές μονάδες, καταγγέλουν σε ανακοίνωσή τους τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού και της Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά που περιστοιχίζεται από 11 σχολικές μονάδες.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι “παρά το ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και φορείς έχουν αναγνωρίσει ότι και η αίθουσα είναι ακατάλληλη και η θέση της επικίνδυνη για τη λειτουργία των σχολείων γύρω από αυτή, οι Υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες εξακολουθούν να κωφεύουν χωρίς να αναλογίζονται το βάρος της ευθύνης τους”. “Αναρωτιόμαστε πώς επιμένουν να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών που θα πηγαίνουν στα διπλανά σχολεία κατά τις ημέρες διεξαγωγής της δίκης, βασιζόμενοι σε έναν μηχανισμό που δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ασφάλεια των μαρτύρων της δίκης, ούτε καν περαστικών από την ευρύτερη περιοχή”.

Τέλος ζητούν εκ νέου το κλείσιμο των σχολικών μονάδων στον ευρύτερο χώρο των φυλακών, “προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών και παιδιών μας”.