Συνελήφθη δάσκαλος στα Τρίκαλα μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Σοκ στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες μαθητριών ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr υπήρξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα τουλάχιστον οκτώ καταγγελίες γονέων στην Εισαγγελία Τρικάλων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχείρησαν κιόλας σε κάποια στιγμή να του επιτεθούν. Τελικώς ο 52χρονος δάσκαλος συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στα Δικαστήρια Τρικάλων λίγο μετά τις 2 μ.μ. σήμερα.

Ο δάσκαλος ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πια και αναλόγως να αποφασιστεί η προφυλάκισή του ή όχι. Στα Δικαστήρια Τρικάλων, όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr βρέθηκαν και γονείς των μαθητριών οι οποίοι ήταν ήρεμοι και μετά από συζητήσεις με τους άντρες της Ασφάλειας, δέχθηκαν να αποχωρήσουν.

Σημειώνεται ότι όπως αποκάλυψε το trikalavoice.gr, την καταγγελία εναντίον του έκαναν οι γονείς οκτώ (8) μαθητριών του της Δ΄ Τάξης του σχολείου όπου δίδασκε, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ η δικογραφία περιλαμβάνει και «γράμματα» μεταξύ των κοριτσιών για το αν θα έπρεπε να μιλήσουν ή όχι στους γονείς τους.

Από την πλευρά της υπεράσπισης τώρα επιμένουν στην αθωότητα του 52χρονου, ο οποίος παραμένει ράκος μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης. Σημειώνουν μάλιστα ότι πάντα έκανε μάθημα με ανοιχτή την πόρτα της αίθουσας και στέκονται στο γεγονός ότι περισσότερα από τα μισά παιδιά του τμήματος δεν έχουν καταγγείλει τίποτα. Στο πλευρό του βρίσκεται η οικογένειά του, φίλοι, ενώ και συνάδελφοί του επιμένουν ότι ουδέποτε είχε δώσει δικαιώματα.