Πλήθος ανθρώπων για να προσκυνήσουν το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας

Πλήθος ανθρώπων έχει συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα (15/05/2015) έξω από το ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» προκειμένου  να προσκυνήσει το Ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας. Ασθενείς και απλός κόσμος περιμένουν από το πρωί να να προσκυνήσουν το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 10 το πρωί με Ι.Χ.

Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς αυτή την ώρα έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» είναι συγκινητικές, αφού άνθρωποι κάθε ηλικίας προσκυνούν για να παρακαλέσουν για το δικό τους μικρό θαύμα. Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που το ιερό λείψανο έφτασε στο χώρο του νοσοκομείου τελέστηκε δέηση, ενώ έκλεισαν κατευθείαν οι πόρτες ώστε να μην αποφευχθούν απρόοπτα λόγω της κοσμοσυρροής.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου μέχρι το μεσημέρι και ύστερα θα μεταφερθεί ξανά στο ναό της Αγίας Βαρβάρας του Αιγάλεω, όπου φιλοξενούνται όσο καιρό βρίσκεται στη χώρα μας. Tο σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας έφτασε στη χώρα μας το απόγευμα της Κυριακής (10/05/2015) με τιμές αρχηγού κράτους και θα παραμείνει ως τις 24 Μαΐου.

Βέβαια, εξετάζεται ακόμα η παράταση της παραμονής του στη χώρα μας αφού ο αριθμός των πιστών που προσέρχεται στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο Δήμο, για να προσκυνήσουν είναι τεράστιος. Επιπλέον, τον ναό της Αγίας Βαρβάρας επισκέφτηκε χθες (14/05/2015) και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για να προσκυνήσει το ιερό λείψανο της Αγίας.

Καθημερινά, το προσκύνημα αρχίζει στις 06.30 και ολοκληρώνεται στις 21.30, ενώ παράλληλα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες και αγρυπνίες.