Η αστυνομία αποτρέπει δύο αυτοκτονίες

Τις ζωές δύο ατόμων ηλικίας 15 και 22 ετών κατάφεραν να σώσουν οι αστυνομικές αρχές με τη βοήθεια της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού πρώτα ενημερώθηκαν ότι οι δύο νέοι άνθρωποι είχαν σκοπό να προχωρήσουν σε πράξη αυτοχειρίας.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 15χρονος, που είχε σκοπό να δώσει τέλος στην τόσο σύντομη ζωή του, είχε εκφράσει αυτή του την επιθυμία σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Αμέσως ενημερώθηκε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα σημεία διασύνδεσης του χρήστη με το προφίλ του στη σελίδα και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 15χρονο παιδί.

Ενημερώθηκε άμεσα το αρμόδιο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένει ο ανήλικος, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε τους γονείς του παιδιού και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της σωματικής του ακεραιότητας.

Για τη περίπτωση του 15χρονου ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελέας, η οποία διέταξε την άμεση μεταφορά του ανήλικου σε Δημόσιο Νοσοκομείο για την παροχή σχετικής ψυχιατρικής φροντίδας.

Στη δεύτερη περίπτωση, το τμήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω του «CYBER ALERT», το απόγευμα της Παρασκευής (24/04). Η 22χρονη κοπέλα είχε εκφράσει σε δικό της άνθρωπο την πρόθεσή της να δώσει τέλος στη ζωή της με τη χρήση χαπιών και ναρκωτικών ουσιών.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και τόπου διαμονής της 22χρονης, τα οποία έδωσαν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της.

Ευτυχώς, η νεαρή κοπέλα εντοπίστηκε άμεσα και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.