Δανάη Στράτου: Έλειπα στην Αμερική και δεν γνώριζα για το σήμα του ΕΟΤ

Τη δική της απάντηση στο θέμα που είχε δημιουργηθεί με την ενοικίαση των ακινήτων της σε τουρίστες χωρίς το ειδικό σήμα του ΕΟΤ, έδωσε η Δανάη Στράτου, σύζυγος του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε φέρει στην επιφάνεια, με δημοσίευμά του το “Πρώτο Θέμα”.

Η κ. Στράτου τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι έλειπε στην Αμερική τα τελευταία δύο χρόνια και δεν γνώριζε για το σήμα του ΕΟΤ, ενώ σημειώνει ότι  νοίκιασε το σπίτι στην Αίγινα μόλις για δέκα ημέρες και τα έσοδα από αυτή την ενοικίαση θα δηλωθούν στην φορολογική της δήλωση του 2015.

Η απάντηση της κ. Στράτου:

«Τα τελευταία δύο χρόνια έλειπα στην Αμερική. Το σπίτι στην Αίγινα μου ανήκει. Χτίστηκε πριν 15 χρόνια σε οικόπεδο που μου παραχωρήθηκε από τους γονείς μου. Το σπίτι στην Αθήνα (περιοχή Μακρυγιάννη), στο οποίο διαμέναμε ως πρόσφατα, ανήκει στην μητέρα μου. Νοίκιασα το σπίτι στην Αίγινα μία φορά, για μόνο δέκα μέρες, το καλοκαίρι του 2014 μέσω της γνωστής ιστοσελίδας AirBnB. (Καμία ενοικίαση δεν προέκυψε από άλλες ιστοσελίδες στις οποίες εμφανίστηκε το σπίτι.) Προφανώς τα έσοδα από αυτή την ενοικίαση θα δηλωθούν στην φορολογική μου δήλωση του 2015. Σχετικά με το σήμα του ΕΟΤ αγνοούσα την ύπαρξη του και ως προς αυτό θα κάνω κάθε νόμιμη ενέργεια. Τέλος, να επισημάνω ότι σύζυγός μου ποτέ δεν μίλησε σε δημοσιογράφο για αυτά τα ζητήματα, ούτε και εξουσιοδότησε κανέναν να μιλήσει για αυτά».