Ρώσος αξιωματούχος πάτησε τη ναζιστική σημαία στα Καλάβρυτα

Το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επισκέφθηκαν αξιωματικοί και πλήρωμα του ρωσικού ιστιοφόρου «Kruzenshtern» και αφού παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τις διηγήσεις των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 1943 στα Καλάβρυτα, μπήκαν στον χώρο του Μουσείο.

Ρώσος Αξιωματικός ανέβηκε στην προθήκη που βρίσκεται η ναζιστική σημαία και σε μια κίνηση έδωσε το δικό του μήνυμα ενάντια στο ναζισμό, πάτησε πάνω.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, συνοδευόμενος από τον Εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, τον Ηγούμενο της Ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας, τον Εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, το Βοηθό Δημάρχου Νίκο Μαγκαφά και μέλη του Δ.Σ. του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, υποδέχθηκε, σήμερα, Τετάρτη 1η Απριλίου στα Καλάβρυτα, στο μαρτυρικό Τόπο Θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στη Ράχη του Καππή, τους πλοιάρχους, τους αξιωματικούς και τους ναύτες του Ρωσικού ιστιοφόρου πλοίου “Κρουζενστέρν”, που πραγματοποιούν επίσκεψη στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων και στα ιστορικά μοναστήρια του Μεγάλου Σπηλαίου και της Αγίας Λαύρας.

Στη σύντομη ομιλία του, προς τη Ρωσική ναυτική αποστολή, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, αναφέρθηκε, στους στενούς δεσμούς που συνδέουν τον Ελληνικό και το Ρωσικό λαό και ιδιαίτερα τα Καλάβρυτα με τη Ρωσία, τα Καλάβρυτα, όπου, στον τόπο τους και στην Αγία Λαύρα, φυλάσσεται η τιμία Κάρα του Αγίου Αλεξίου, που αποτελεί τον Άγιο, που τιμάται ιδιαίτερα, στη Ρωσία.

 

image

 

α

β