Πρωτοφανές επιχείρημα από εκπρόσωπο της ΠΚΣ: Οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι ανεξάρτητοι από τον νόμο

Με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι «οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι ανεξάρτητοι από τον νόμο» επιχείρησε εκπρόσωπος της ΠΚΣ να δικαιλογήσει το αλαλούμ που σημειώθηκε στις φοιτητικές εκλογές στο Διεθνές Πανεπίστημιο Θεσσαλονίκης με την ΔΑΠ να καταγγέλλει ότι η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ έκανε εκλογές για διήμερο, 15-16 Απριλίου, παρά την απόφαση να διεξαχθούν φοιτητικές εκλογές σε όλες τις σχολές στις 22 Μαΐου.

«Υπάρχει μια κάλπη στην οποία έχουμε διαφορά 4,500 ψήφους 9% στην οποία η ΠΚΣ έκανε φοιτητικές εκλογές το διήμερο 15-16 Απριλίου με περιφορά της κάλπης πόρτα-πόρτα που κάλεσε φοιτητές να ψηφίσουν. Τότε ψήφισαν 267 φοιτητές και σε αυτό τον νόμιμο αναγνωρισμένο σύλλογο ψήφισαν 3.500 φοιτητές στις 22 Μαΐου» κατήγγειλε ο γραμματέας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου

«Δεν ήταν δια περιφοράς, ήταν μέσα στο ίδρυμα όπως αποφασίστηκε από γενική συνέλευση» απάντησε αρχικά ο εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής και πρόεδρος φοιτητικών συλλογων τοπογράφων μηχανικών του ΕΜΠ, Άγγελος Θωμόπουλος. Όταν, όμως, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε «έγινε συνέλευση με νόμιμο τρόπο, με το 50%+1 των εγγεγραμμένων που προβλέπει ο νόμος;», ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ απάντησε «οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι ανεξάρτητοι από τον νόμο, έχουν δικιά τους δομή, δικιά τους οργάνωση. Εκεί οι φοιτητές έκαναν τις δικές του δημοκρατικές διαδικασίες όπως έκαναν και τα δύο προηγούμενα χρόνια».

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί στήθηκαν κάλπες σε άλλη ημερομηνία από αυτή που αποφασίστηκε στο διαπαραταξιακό όργανο, ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ έκανε λόγο για «επώνυμες καταγγελίες που κατηγορούν μέλη στελέχη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων φοιτητών».