Συνεχίζεται η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (30/3). Τα άτομα που προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, διαμαρτύρονται για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο χώρο.

Από χθες το πρωί η ομάδα των αντιεξουσιαστών μπήκε και προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου, ενώ έχει αναρτήσει και δύο πανό.  Στο σημείο μετέβη και ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε προθεσμία στους καταληψίες να αποχωρήσουν μέχρι τις 14.30. Ωστόσο, η προθεσμία παρήλθε χωρίς οι καταληψίες να αποχωρήσουν.

Γραπτή επικοινωνία είχε η Πρυτανεία του Ιδρύματος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, και με τις εισαγγελικές Αρχές, ζητώντας τους «να πράξουν τα δέοντα» ώστε να λήξει η κατάληψη.

Επίσης, υπό κατάληψη τελεί και το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων από ομάδα νεαρών ατόμων που δηλώνουν αλληλέγγυοι στους κρατούμενους απεργούς πείνας ζητώντας την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ. Η ομάδα των καταληψιών μπήκε στους χώρους του Επιμελητηρίου και ζήτησε από τους εργαζόμενους να βγουν έξω, δηλώνοντας ότι καταλαμβάνουν τον χώρο ως ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας.

Τέλος, τη συμπαράστασή τους στους καταληψίες της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζουν, με κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Inter Arma, οι κρατούμενοι για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι  με την κατάληψη «δημιουργείται μια ανοιχτή εστία αντιπληροφόρησης για την απεργία πείνας» και καταλήγουν ζητώντας «άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».