Ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ κατηγορούμενος από τον ΕΡΓΟΣΕ για την υπόθεση της Σύμβασης 717

Συνεχίζονται ενώπιον της Ελληνίδας ευρωπαίας ανακρίτριας, Χριστίνας Σαλάππα, οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της σύμβασης «717» που αφορά στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, η οποία συνδέεται με την τραγωδία των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, σήμερα (έπειτα τις απολογίες την περασμένη εβδομάδα δυο κατηγορουμένων στους οποίους επιβλήθηκαν εγγυοδοσίες που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ), ένας ακόμη κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθεί.

Πρόκειται για κατηγορούμενο που προέρχεται από την πλευρά του ΕΡΓΟΣΕ, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή δύο περιοριστικών όρων. Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε εγγυοδοσία ύψους 700.000 ευρώ και του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι οι απολογίες των κατηγορουμένων για τη σύμβαση «717» συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν το πιθανότερο προς το τέλος του Απριλίου.