Δίκη Πισπιρίγκου: Στις 29 Μαρτίου η απόφαση του δικαστηρίου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαρτίου θα πέσει η αυλαία της πολύκροτης δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης της 35χρονης, Αλέξη Κούγια, και η πρόεδρος ανακοίνωσε πως το δικαστήριο αποσύρεται σε διάσκεψη και θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του την Παρασκευή 29/3 στις 11:30.

Η δίκη ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 και η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας.

Μετά από τη μακρά διαδικασία που προηγήθηκε, με πολύ συχνές εντάσεις και υψηλούς τόνους, με την εξέταση δεκάδων μαρτύρων, γιατρών, νοσηλευτών και εξειδικευμένων επιστημόνων, οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι θα ανακοινώσουν αν αποδέχονται την κατηγορία που θέλει την 9χρονη Τζωρτζίνα να κινδυνεύει να χάσει την ζωή της και εν τέλει να υποκύπτει σε ισχυρή δόση κεταμίνης που της χορήγησε η μητέρα της ή αν υιοθετούν τη θέση τής κατηγορουμένης ότι είναι άλλες οι αιτίες που χάθηκε το κοριτσάκι.

Η εισαγγελική πρόταση που θα εξετάσουν οι δικαστές τούς ζητά να κηρύξουν ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου όπως κατηγορείται: απόπειρα και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. «Η Τζωρτζίνα είχε την ατυχία να έχει μάνα την κατηγορουμένη», είχε πει στην πολύωρη αγόρευσή της η εισαγγελέας, η οποία ζήτησε να κριθεί ένοχη η 35χρονη και να μη δεχθεί το δικαστήριο «τις αντιφάσεις της κατηγορουμένης οι οποίες δεν αντέχουν στη λογική».

Πατέρας Μ. Δασκαλάκη για θάνατο της Μαλένας: «Ο γιος μου έκλαιγε, εκείνη ήταν στον κόσμο της»

Νωρίτερα σήμερα, σε άλλη αίθουσα, κατέθεσε ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη, Γιώργος, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο πρώην πεθερός της 35χρονης περιέγραψε τη συμπεριφορά της με την απώλεια της Μαλένας, λέγοντας ότι «ήταν λίγο στον κόσμο της» και δεν του μίλησε για τις τελευταίες στιγμές του παιδιού.

«Έμαθα από τον αδελφό μου πως το παιδί πέθανε. Όταν έφτασα ήταν συντετριμμένοι. Ο γιος μου έκλαιγε, η κατηγορούμενη ήταν λίγο στον κόσμο της, κοίταζε το κινητό, ήταν σε κατάσταση σοκ. Αυτό διαπίστωσα εγώ εκείνη τη στιγμή. Μου περιέγραψαν τι έγινε με τους γιατρούς. Η κατηγορούμενη δεν μου είπε κάτι, ρωτούσα τον γιο μου. Προσπαθούσαν πάντως να βρουν τα αίτια. Ό,τι έμαθα ήταν από τον γιο μου και τον αδελφό μου», ανέφερε ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη.

«Με παρακαλούσε να μην τη χωρίσει»

Στη συνέχεια κατέθεσε πως οι σχέσεις του ζεύγους είχαν διαρραγεί εξαιτίας μιας σχέσης που είχε συνάψει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Ο γιος μου δεν μπορούσε να το συγχωρέσει. Εγώ του είπα “τα παιδιά πάνω απ’ όλα”, του είπα και για τη διατροφή. Προσπάθησα να τον αποτρέψω από το να χωρίσει. Με πήρε και η κατηγορούμενη και μου είπε “σας παρακαλώ, κύριε Γιώργο, βοηθήστε με να μη χωρίσω”. Εγώ της είπα “αν δεν θέλει ο Μάνος, προχώρα τη ζωή σου και θα σε βοηθήσουμε όλοι”. Φυσιολογικά, ήρεμη τα έλεγε στο τηλέφωνο, τώρα μέσα της δεν ξέρω τι ένιωθε».

Ο μάρτυρας μίλησε και για τα όσα μεσολάβησαν ανάμεσα στην απώλεια της Ίριδας και πριν το πρώτο επεισόδιο της Τζωρτζίνας, όταν η κατηγορούμενη είχε φύγει από το σπίτι της. «Εγώ κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να τα διαχειριστεί όλα αυτά με τους δύο θανάτους και τον χωρισμό. Με πήρε ο πατριός της και με ενημέρωσε και της είπα ότι “ρε κορίτσι μου, μήπως χρειάζεσαι βοήθεια από κάποιον ειδικό για να τα διαχειριστείς όλα αυτά;”. Και μου είπε “κύριε Γιώργο, δεν είμαι τρελή”. Εκείνη μου ανέφερε μόνο ότι θέλει να φύγει από την Πάτρα και να μείνει αλλού, κάτι αόριστα πράγματα που καταλάβαινα ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την ψυχολογία της».