Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου-Τέσσερις προσαγωγές

Επιχείρηση στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ μετά τις καταδρομικές επιθέσεις αγνώστων το τελευταίο διάστημα από τις οποίες προκλήθηκαν καταστροφές σε σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μοτοσικλέτες με την Αστυνομία να αναζητά άτομα τα οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται με τις εμπρηστικές επιθέσεις.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί από τα ΜΑΤ και την ΟΠΚΕ ενώ τις έρευνες στα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν άνδρες της Ασφάλειας.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ

zografou1
zografou12
zografou13
zografou14

Κατά πληροφορίες στα κτήρια εντοπίστηκαν τέσσερα άτομα που έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ για ανάκριση. Παράλληλα, εντός της Φοιτητικής Εστίας οι Αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν πολεμοφόδια, όπως κοντάρια και μπουκάλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για την επιχείρηση ελήφθη μετά τους τελευταίους εμπρησμούς, με τελευταίο αυτόν της Πέμπτης όταν κάηκαν ολοσχερώς σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μηχανές έξω από σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο για την εμπρηστική επίθεση αυτή όσο και για άλλες που είχαν προηγηθεί υπήρχαν πληροφορίες ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν ως ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη.