Εξιχνιάστηκαν ακόμα 27 απάτες της εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε κωδικούς και άδειαζε λογαριασμούς

Ακόμα 27 περιπτώσεις απάτης, που διέπραξαν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για τα οποία είχε σχηματισθεί δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Ειδικότερα, είχαν συλληφθεί 15 άτομα και ταυτοποιήθηκαν άλλα 34 άτομα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονταν και 233 δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, για το αδίκημα της απλής συνδρομής σε απάτες.

Τηλεφωνούσαν σε πολίτες ή επιχειρήσεις με το πρόσχημα εξόφλησης χρέους ή καταβολής επιδόματος ή αγοράς και μέσω υπερσυνδέσμου (link) που έστελναν με email ή SMS, αποσπούσαν τους κωδικούς εισόδου σε ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και μετέφεραν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων, που είχαν «στρατολογήσει» έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 διέπραξαν ακόμα 27 απάτες σε βάρος πολιτών και εταιρειών σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, όπου απέσπασαν συνολικά χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 430.000 ευρώ.

Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 36 Ελλήνων και τριών αλλοδαπών, δικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους πραγματοποιήθηκε μεταφορά των παραπάνω χρημάτων που απέσπασαν από τους παθόντες.

Η συμπληρωματική δικογραφία υποβλήθηκε στον Ανακριτή Κατερίνης.