Πειραιάς: Σαν εμπόλεμη ζώνη η περιοχή στο βενζινάδικο με τη βόμβα - «Ακούστηκε εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης»

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα, στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, στο βενζινάδικο, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ανοιχτό, αλλά και στις γύρω πολυκατοικίες. Στο σημείο βρίσκονται στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας, αναζητώντας την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη, ενώ πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση.

Σημειώνεται ότι την ώρα της έκρηξης το πρατήριο ήταν ανοιχτό και είχε μέσα υπαλλήλους, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη στο βενζινάδικο είχε φτάσει άνδρας προκειμένου να βάλει βενζίνη. Με το που βγήκε στον δρόμο, λίγο μετά ακούστηκε η έκρηξη, γλιτώνοντας από καθαρή τύχη τα χειρότερα.

Μαρτυρίες για την έκρηξη στον Πειραιά -Μεγάλες καταστροφές

Κάτοικος που μένει σε πολυκατοικία ακριβώς απέναντι από το βενζινάδικο είπε σήμερα το πρωί στην κάμερα της ΕΡΤ, λίγες ώρες δηλαδή μετά την έκρηξη:

«Ήταν γύρω στις 3:20. Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Εκείνο που φανταστήκαμε περισσότερο ότι, επειδή είναι και το φυσικό αέριο, μήπως έγινε κάτι με αυτό. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα. Σπάσανε οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω […] Και, μάλιστα, το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο, που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί κι αυτό. Εμείς, βέβαια, δεν ξέραμε αν ήταν βόμβα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά πληροφορηθήκαμε τι είχε γίνει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Σαν εμπόλεμη κατάσταση».

«Ήταν τόσο δυνατός ο θόρυβος, που τραντάχτηκε ολόκληρη η πολυκατοικία. Νόμιζα στην αρχή ότι γινόταν σεισμός. Πετάχτηκα έξω και κοίταξα προς το βενζινάδικο και είδα ένα πράγμα που στην αρχή νόμιζα ότι ήταν καπνός, αλλά μετά κατάλαβα ότι ήταν σκόνη γιατί από την έκρηξη έπεσε ένας τοίχος. Ήρθε αμέσως η Αστυνομία. Έχουν γίνει πολλές ζημιές», είπε μεταξύ άλλων γυναίκα κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του Action 24 που άκουσε την ισχυρή έκρηξη.

Όπως φαίνεται παρακάτω στις εικόνες, οι ζημιές που προκλήθηκαν τόσο στο βενζινάδικο όσο και σε σταθμευμένα ΙΧ είναι μεγάλες.

έκρηξη στον Πειραιά

 

έκρηξη στον Πειραιά

έκρηξη στον Πειραιά