Κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα: Με υψηλό πυρετό και εξανθήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο φοιτητής

Εναν 20χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών αφορά το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίστηκε χθες, Τρίτη, στην Πάτρα.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίζεται σε φοιτητή του Πανεπιστημίου το τελευταίο διάστημα.

Το πρώτο περιστατικό κατεγράφη στα μέσα του Ιανουαρίου, όταν πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών νόσησε από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε γνωστό όταν φοιτήτρια του μαθηματικού τμήματος αισθάνθηκε αδιαθεσία στα τέλη Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης για την κατάληψη που γινόταν στο πανεπιστήμιο και κατέρρευσε. Η 20χρονη φοιτήτρια αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και εξανθήματα ο φοιτητής στην Πάτρα
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο pelop.gr, ο Μάρκος Μαραγκός, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ο σηπτικός φοιτητής μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», με υψηλό πυρετό και εξανθήματα.

Η κατάστασή του κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή και διασωληνώθηκε, ενώ αναμένεται η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, πρόκειται για περίπτωση, που μοιάζει πολύ με την αντίστοιχη της φοιτήτριας του Τμήματος Μαθηματικών, που είχε μεταφερθεί πριν από λίγες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.