Κορινθία - Πατέρας οικογένειας παλαιοχριστιανών: «Δεν δίνω DNA, ούτε εμβόλιο έχω κάνει είμαι εναντίον»

Παρά την εισαγγελική εντολή για να δώσει δείγμα DNA, ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στη Κορινθία, δεν δέχεται να δώσει.

Σε μία δήλωσή του τόνισε πως είναι «εναντίον όλων αυτών», ενώ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί αιμομιξίας.

«Από που κι ως πού να δώσω εγώ βιολογικό υλικό; Υποχρεωτικό ξε-υποχρεωτικό, είμαι εναντίον αυτών, τα βιομετρικά. Ούτε το εμβόλιο. Ούτε το ηλεκτρονικό αποτύπωμα, δακτυλικό έδωσα» είπε αρχικά στο Mega και εξοργισμένος με την φημολογία για τα παιδιά του, είπε:

«Ποιο παιδί αιμομιξία; Τι λέτε τώρα; Εγώ τους είπα όταν βγω απο δω, θα κοιτάξω να την βρω, αφού μου έχουν πάρει όλα τα τηλέφωνα και όλα και είμαι ταραγμένος με αυτή την υπόθεση. Ελπίζω να μην πήγε σε καμιά Ικαρία, πρέπει να βγω να μιλήσω με τους συγγενείς» πρόσθεσε για την σύζυγό του που φέρεται να έφυγε μαζί με τα παιδιά.

«Πριν από 15 χρόνια έκανα παρέα με έναν άνθρωπο, ήμασταν… ακόμη δεν υπήρχε αυτό ως θέμα, καμία σχέση. Δεκαπέντε χρόνια και άνθρωπο να είχες σκοτώσεις, στο συγχωρούνε» είπε ακόμη.

Δικηγόρος παλαιοχριστιανού: Προσπαθώ να του αλλάξω γνώμη για το DNA

Ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ανέφερε πως «εξαρτάται από τον ίδιο» και δεν θέλει να δώσει παρά την προτροπή του ίδιου.

«Δεν το αντιλαμβάνεται τι σημασία έχει ο πελάτης μου. Μην προστρέξει κάποιος αρνητικά και πονηρά νομίζοντας οτι αυτός ο άνθρωπος δεν θέλει να δώσει γιατί είναι ένοχος. Γι’ αυτό θα προσπαθήσω να τον μεταπείσω και αύριο ώστε να αποδειχθεί η αλήθεια και να μην τον δικάζουμε πριν βγει το αποτέλεσμα» είπε.

Στο ερώτημα για το πού μπορεί να βρίσκεται η σύζυγός του, ο δικηγόρος του απάντησε: «Κανείς πραγματικά δεν γνωρίζει και πρέπει να τις βρούμε και σε τι κατάσταση είναι, αλλά και σε ποιο σημείο θα έφτανε η εισαγγελία. Δεν αναζητούνται. Θέλουμε την βοήθεια αρχών και συγγενών, να εξασφαλίσουμε την υγεία των παιδιών και που θα κατοικούν. Το μετέπειτα είναι το σημαντικό. Δεν υπάρχει μέριμνα από την μεριά της πολιτείας για το που θα μείνουν σε περίπτωση που αναζητήσει τα τένκα ο πατέρας. Και τέλει με όλες τις ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, ώστε να ενωθεί η οικογένεια σαν κανονική οικογένεια»

Αδερφή παλαιοχριστιανού: «Δεν ξέραμε για λαγούμια, πέσαμε από τα σύννεφα»

Αρνητική σε κάθε φήμη περί αιμομιξίας είναι και η αδελφή του Μανώλη, η οποία σχολίασε στο κανάλι:

«Ο Μανώλης είναι ενα πολύ καλό και άξιο παιδί. Μορφωμένο, που αγαπά την φύση και γι’ αυτό έχει αυτή την ιδιαιτερότητα με τα αγροτικά. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με αυτό αν και καθηγητής μουσικής. Είναι ο καλύτερος άνθρωπος για μένα. Αγαπά τα παιδιά του και το ανήψι του, το παιδί μου. Τα λατρεύει. Εξοργίστηκα στην αρχή και δεν έβγαινα να μιλήσω γιατί είπαν για αιμομιξίες».

Για το ότι δεν θέλει να δώσει δείγμα DNA: «Θα του πρότεινα να το κάνει για να βουλώσει στόματα να το κάνει αν και είναι ενάντια στον παλαιοχριστιανισμό. Το ζητάω σαν χάρη στον Μανώλη».

Για το ότι ζουν σε λαγούμι στη Κορινθία σχολίασε: «Δεν θα κρίνω τα πιστέυω του και τις συνθήκες που ζουν. Δε ξέρω γιατί δεν πήγαιναν σχολείο. Κάναμε βιντεοκλήσεις και έβλεπα τα παιδιά ντυμένα, με τα βιβλία τους… Αυτό που είδα στην τηλεόραση με τα λαγούμια, ήταν πρώτη φορά. Πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν το ξέραμε γιατί το έκανε. Ξέραμε ότι μένει σε τροχόσπιτο στο κτήμα που είναι αγορασμένο. Φοβόταν λόγω κορονοϊού και πήγαν να μείνουν εκεί. Τώρα με τον μισθό από τη δουλειά του, δεν ξέρω τι έγινε»

Τέλος, για το πού μπορούν να βρίσκονται η σύζυγός του και τα παιδιά, απάντησε: «Δεν το ξέρω. Στην αρχή σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι στην πεθερά του αδελφού μου. Ομως άκουσα τι γίνεται. Δεν πάει αλλού το μυαλό μας».