Κανονικά συνεχίζονται οι διαδικτυακές εξετάσεις στο ΕΚΠΑ μετά το σαμποτάζ στον σέρβερ

Κανονικά και με συμμετοχή στο 100% των φοιτητών διεξάγονται οι διαδικτυακές εξετάσεις στο ΕΚΠΑ μετά το σαμποτάζ της Δευτέρας. ενώ οι καταλήψεις συνεχίζονται στο 47% των Τμημάτων Σχολών πανελλαδικά.

Καθηγητές του ΕΚΠΑ λένε πως «δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα στη διεξαγωγή των διαδικτυακών εξετάσεων σε όλες τις Σχολές. Η συμμετοχή των φοιτητών είναι στο 100%. Το σαμποτάζ της περασμένης Δευτέρας (12/2) στο σέρβερ, που είχε σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συμμετοχή των φοιτητών σε 6 μαθήματα από τα 200 συνολικά που δόθηκαν τη συγκεκριμένη ημέρα, καταγράφεται ως το μοναδικό μελανό σημείο».

Σε ό,τι αφορά την πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση από το Σύλλογο Διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής να απόσχουν από τις διαδικτυακές εξετάσεις, ζητώντας να μην κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, καθώς όπως δηλώνουν «δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος, και λειτουργούν εις βάρος των δημόσιων πανεπιστημίων», δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο από Καθηγητές του ΕΚΠΑ, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «το ΕΚΠΑ είναι το πρώτο και μεγαλύτερο πανεπιστήμιο που ξεκίνησε εξετάσεις εξ αποστάσεως. Δεν επιβεβαιώνεται πληροφορία πως σταματούν οι εξετάσεις ενώ δεν προβλέπεται ότι θα προκύψει πρόβλημα στη διενέργεια εξετάσεων. Η διενέργειά τους έχει ομόφωνα αποφασιστεί από τη Σύγκλητο, προκειμένου να μην χαθεί η εξεταστική. Αν ένας Σύλλογος κάνει μία ανακοίνωση, αυτό δεν αφορά τη διοικητική λειτουργία του πανεπιστημίου, ούτε μπορεί να την επηρεάσει. Το πανεπιστήμιο έχει πάρει τις αποφάσεις του θεσμικά, οπότε δεν θα επηρεαστούν οι εξετάσεις».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφάσεις για διαρκή αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα και συμμετοχής τους στην εξεταστική έχουν λάβει και Καθηγητές του Παντείου, όπως και Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Προτρέπουν δε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού να υιοθετήσει παρόμοιες δράσεις. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων (ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ) προαναγγέλει απεργιακές κινητοποιήσεις.