«Ο πατέρας μου δεν πείραξε ποτέ κανέναν», λέει η κόρη του καπετάνιου που έπεσε από τα πυρά του επιστάτη στη Γλυφάδα

Σε σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται το πανελλήνιο από όσα συνέβησαν χθες με τον 76χρονο Αιγύπτιο να μπουκάρει σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα και να πυροβολεί την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον CEO της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα, Αντώνη Βλασσάκη και τον καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη.

Ο τελευταίος είχε σταματήσει τα ταξίδια ως καπετάνιος λόγως ηλικίας και είχε αναλάβει πόστο στο λογιστήριο της εταιρείες. Όταν ο «Άρης» βρέθηκε απέναντι από την Μαρία Καρνέση και σήκωσε το όπλο εναντίον της, ο πρώην καπετάνιος πλησίασε τον Αιγύπτιο για να τον ηρεμήσει, όμως αυτός τον πυροβόλησε στον ώμο και ο ηλικιωμένος άνδρας έφυγε από τη ζωή.

Η κόρη του πρώην καπετάνιου δηλώνει συγκλονισμένη από όσα έγιναν και πως δεν μπορεί να πιστέψει την τραγωδία που βιώνει «δίχως να υπάρχει λόγος υγείας», όπως σημειώνει.

Συγκεκριμένα, η κόρη του Ηλία Κουκουλάρη δήλωσε στο Πρωινό του ΑΝΤ1, «είμαστε συγκλονισμένοι. Αυτό που συνέβη δεν μπορεί να το διανοηθεί ανθρώπινος νους. Ηταν ένας άνθρωπος φιλήσυζος. Οι άνθρωποι όμως έχουμε καταντήσει χειρότεροι από ζώα. Σκοτώνουμε ό,τι βρίσκουμε μπροσά μας. Το θέμα είναι γιατί έχουμε πάει εκεί. Ο πατέρας μου δεν έχει πειράξει ποτέ ούτε κουνούπι. Είμαστε σε άθλια κατάσταση, δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Πρέπει η κοινωνία και η πολιτεία να κοιτάξει το θέμα αυτό, έχει ξεφύγει. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε τώρα. Πρέπει να κλάψουμε τον άνθρωπό μας, τον πατέρα μας. Ήταν ένας άνθρωπος αξιολάτρευτος που δεν υπάρχουν λόγια να τον περιγράψω. Είναι απερίγραπτο αυτό που περνάμε χωρίς να υπάρχει λόγος υγείας. Στα καλά καθούμενα να συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Όπως έγινε γνωστό, ο δολοφόνος και αυτόχειρας Αιγύπτιος εργαζόταν ως επιστάτης των σπιτιών της οικογένειας Καρνέση επί δεκαετίες και ήταν άτομο της εμπιστοσύνης τους.

Καθώς φαίνεται, στον δράστη είχε παραχωρηθεί από την οικογένεια Καρνέση ένα σπίτι στη Γλυφάδα, για να μένει, όταν ερχόταν στην Αθήνα. Ωστόσο, καθώς η Μαρία και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν πιθανότατα ξεκαθαρίσει τα ιδιοκτησιακά με τον αδερφό τους, Σπύρο, ζήτησαν από τον «Άρη» να μαζέψει τα πράγματά του από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει στη Γλυφάδα και να φύγει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αιγύπτιος «τρελάθηκε», πήρε καραμπίνα και περίστροφο (άγνωστο παραμένει, προς το παρόν, πώς και από πού βρήκε τον οπλισμό) και εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας στη ναυτιλιακή, αποφασισμένος να σκοτώσει συγκεκριμένα πρόσωπα: τη Μαρία Καρνέση και τον γαμπρό της, Αντώνη Βλασσάκη, που όντως έπεσαν νεκροί, λίγο μετά, από τις σφαίρες του. Λίγο μετά, βρέθηκε νεκρός από το ίδιο του το χέρι στο υπόγειο του κτιρίου, ενώ δεν βρέθηκε μέχρι στιγμής κάποιο σημείωμα.

«Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπός τους»

Ο Αιγύπτιος ήταν ο άνθρωπος της οικογένειας, όπως επιβεβαίωσε στο Mega και ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου Νικόλαος Τσαλαγκός.

««Πάνω από 30 χρόνια, 35, 40. Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, το πλήρωμα πρόσεχε που κάνουν δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή μονίμως ήταν εδώ», είπε, μην μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί.

«Έμενε μέσα στους Πεταλιούς και απορώ γι’ αυτό γιατί αυτός ήταν, δηλαδή με τα αφεντικά ήταν μονίμως έτσι πολύ καλός μεταξύ τους, τους αγάπαγε, τους έκανε. Πώς έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Τα πάντα, έβγαινε, έμπαινε, πλήρωνε, τα πάντα, ανεξέλεγκτος, δεν του κάνανε έλεγχο. Αυτός τους πήγαινε. Ερχόντουσαν στο Μαρμάρι με το καράβι και τους έπαιρνε με το γρήγορο, με το σκάφος και τους πήγαινε στους Πεταλιούς. Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπος, άνθρωπος τους», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαλαγκό, ήταν άνθρωπος φιλήσυχος, που δεν έφερνε αντιρρήσεις και εκτελούσε όλες τις δουλειές που του ανέθεταν. «Καλός άνθρωπος, ήρεμος, ήσυχος. Όποιος του ζήταγε βοήθεια, βοηθούσε. Ήταν πολύ ήρεμος άνθρωπος», πρόσθεσε.