Η στιγμή της έκρηξης έξω από το υπουργείο Εργασίας - Εκκωφαντικός θόρυβος, σπασμένα τζάμια και συναγερμοί (video)

Κάμερα ασφαλείας μέσα από περίπτερο κοντά στο υπουργείο Εργασίας κατέγραψε τον εκκωφαντικό ήχο από τη στιγμή της έκρηξης της βόμβας τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο θόρυβος που προκάλεσε η ισχυρότατη έκρηξη του μηχανισμού που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι κοντά στο υπουργείο ήταν εκκωφαντικός. Εκτός από την έκρηξη ακούστηκε ο ήχος από τα τζάμια που έσπασαν, ενώ ήχησαν και συναγερμοί από παρακείμενα κτίρια και παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος από την έκρηξη της βόμβας κοντά στο υπ.Εργασίας

Γιατί τοποθέτησαν τη βόμβα απέναντι από το υπουργείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ισχυρός εκρηκτικός ωρολογιακός μηχανισμός τοποθετήθηκε επίτηδες απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, μπροστά από κάποιες λαμαρίνες, ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς το πραγματικό στόχο τους, το υπουργείο. Εάν τον έβαζαν μπροστά στο υπουργείο το ωστικό κιμά θα εγκλωβίζονταν από μία μαρκίζα και οι ζημιές θα είχαν περιοριστεί στο ισόγειο.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως είχαν καιρό μέλη οργάνωσης από το προειδοποιητικό κιόλας τηλεφώνημα να αναλάβουν την ευθύνη. Φαίνεται πως ήθελαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν σχετίζονται με άλλο χτύπημα ή το έκαναν σκόπιμα για να θολώσουν τα νερά.