Χαλκίδα: Προφυλακιστέα η 39χρονη για τη δολοφονία του 43χρονου

Προφυλακιστέα κρίθηκε, μετά τη μαραθώνια απολογία της, η 39χρονη που σκότωσε τον 43χρονο ξυλουργό στη Χαλκίδα, έξω από το σπίτι του, το πρωί του Σαββάτου (20/01).

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης από τον ανακριτή μετά την απολογία της που διήρκεσε για ώρες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 39χρονη δήλωσε μετανιωμένη για την πράξη της, ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του εκλιπόντα.

Οι δικηγόροι της 39χρονης δήλωσαν πως ακούγονται διάφορα για εκείνη τα οποία είναι αναληθή, όπως το ότι ενοχλούσε τον 43χρονο με μηνύματα και απειλές. «Αυτά δεν ισχύουν και δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που τα αποδεικνύει», είπε ο δικηγόρος της Δημήτρης Ανδρέου. «Να τονίσω πως η Ασφάλεια Χαλκίδας έχει στα χέρια της τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και της ιδίας και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Ο 43χρονος φοβόταν για τη ζωή του

Αντίθετα, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, υποστηρίζει ότι ο 43χρονος δεχόταν ενοχλήσεις από την 39χρονη ήδη από το 2021.

«Η αίτια του κακού έχει ξεκαθαριστεί. Όταν το 2021 ήρθε στο γραφείο μου, ζητώντας τη βοήθειά μου, ο Σάκης για να αποφύγει τις πιέσεις και τις απειλές που δεχόταν από την κατηγορούμενη, τον συμβούλεψα να ενημερώσει τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν και φίλος του. Αυτή η ενημέρωση οδήγησε δυστυχώς, όπως μας λένε οι γονείς της 39χορνης, από την ημέρα εκείνη μέχρι και το Σάββατο υπήρχαν συνεχείς ξυλοδαρμοί. Θεωρούμε ότι για αυτούς τους ξυλοδαρμούς η κατηγορούμενη θεώρησε υπεύθυνο τον Σάκη γιατί αποκάλυψε στον σύζυγό της συμπεριφορά της», ανέφερε ο δικηγόρος Θανάσης Τάρτης.

«Γράφτηκε ο επίλογος, τον αποχαιρετήσαμε χθες. Η λέξη οδύνη έχει χάσει την έννοιά της. Όλος ο κόσμος τον αποχαιρέτησε, ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές αυτές», είπε στο Mega.

«Επιχειρείται δεύτερη δολοφονία του Σάκη από τους συγγενείς της κατηγορουμένης γιατί αφήνουν υπονοούμενα για άλλου είδους πράξεις από τη μεριά του και αυτό πρέπει να σταματήσει. (…) Ήταν πολύ αγχωμένος και στεναχωρημένος, φοβόταν. Μια μάρτυρας η οποία θα προταθεί από εμάς θα προσκομίσει ένα μήνυμα του Σάκη το οποίο δείχνει πόσο φοβόταν για τη ζωή του», πρόσθεσε.