Δίκη Πισπιρίγκου: Τρίτη διακοπή στη διαδικασία - Τι συνέβη

Νέα, τρίτη κατά σειρά διακοπή δόθηκε στη δεύτερη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Η διακοπή για τις 12 Φεβρουαρίου 2024 δόθηκε καθώς η διορισμένη από το δικαστήριο συνήγορος του Μάνου Δασκαλάκη συμμετέχει στην αποχή των δικηγόρων η οποία μέχρι στιγμής έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2024.

Στο δικαστήριο έδωσαν το παρών οι περισσότεροι εκ των δεκάδων μαρτύρων στην υπόθεση μεταξύ των οποίων ιατροδικαστές και ειδικοί επιστήμονες.

 

Υπενθυμίζεται ότι, η Ρούλα Πισπιρίγκου παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με βούλευμα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Το δικαστικό βούλευμα υιοθέτησε την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος είχε εισηγηθεί την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου στο εδώλιο κρίνοντας πως η κατηγορούμενη από την Πάτρα δολοφόνησε μέσω ασφυξίας τόσο το 3,5 ετών νήπιο όσο και το μόλις έξι μηνών βρέφος τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021 αντίστοιχα.