Και τρίτη σύλληψη για τον «πόλεμο» της μαφίας και τις δολοφονίες - 8 ταυτοποιήσεις, ποιοι είναι

Τρεις είναι οι συλλήψεις που κατά πληροφορίες έχουν γίνει και αφορούν τον ακήρυχτο «πόλεμο της νύχτας» και τις εκτελέσεις μελών της Greek Mafia.

 

Όπως έγινε γνωστό, χθες συνελήφθησαν δύο άτομα, ως μέλη της ομάδας εκτελεστών, για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη. Πρόκειται για ομογενείς από τη Σοβιετική Ένωση.

Οι συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν στις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου το 2022 στην αυλή του σπιτιού του στα Σκούρτα Βοιωτίας και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη το 2023 έξω από το σπίτι του πρώτου θύματος στον Πειραιά, επίθεση που μοιάζει στον τρόπο δράσης, σύμφωνα με τις Αρχές, με την πρόσφατη δολοφονία σε βάρος του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, έχει γίνει μία ακόμη σύλληψη, περί όπλων και όχι για εγκληματική οργάνωση, καθώς στο σπίτι του συλληφθέντος φαίνεται πως εντοπίστηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ.
Σημειώνεται πως στα σπίτια των συλληφθέντων έχουν γίνει ήδη έλεγχοι και κατά πληροφορίες έχουν εντοπιστεί όπλα.

Οκτώ ταυτοποιήσεις για την Greek Mafia

Την ίδια ώρα, έχουν ταυτοποιηθεί οκτώ άτομα που εμπλέκονται στον «πόλεμο της νύχτας» και στις δολοφονίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Δύο από αυτούς βρίσκονται στη φυλακή – ο ένας στην Ελλάδα και ο άλλος εικάζεται ότι βρίσκεται στο Μαυροβούνιο. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανάμεσα στους οκτώ που έχουν ταυτοποιηθεί να βρίσκεται και ο ηθικός αυτουργός των δύο εκτελέσεων.

Σήμερα μεταξύ 11:00 με 11:30 αναμένεται οι συλληφθέντες να μεταφερθούν στην Ευελπίδων, ενώ οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. πιθανότατα σήμερα στις 15:00 με 15:30 θα προχωρήσουν σε παρουσίαση σχετικά με τις συλλήψεις και τις ενέργειές τους.