Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 31χρονη Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη - Τι είπαν στον ανακριτή

Προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή, κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου, Γεωργίας Μουράτη, στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο συλληφθέντες που διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βίαιη διακοπή κύησης, ληστεία (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις πολύωρες απολογίες τους.

«Δεν θα ομολογήσω κάτι που δεν έκανα» ισχυρίστηκε ο σύντροφός της

Στην απολογία του ο σύντροφός της ισχυρίστηκε και πάλι πως δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας Μουράτη στη Θεσσαλονίκη και τόνισε πως δεν απεικονίζεται αυτός στα βίντεο που κυκλοφορούν.

«Δεν θα ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Η Γεωργία ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχα στον κόσμο» είπε αρχικά ενώπιον του ανακριτή ο σύντροφός της.

«Εκείνο το βράδυ είχα πάρει χάπια και κοιμόμουν. Προφανώς ο φίλος μου με κάποιον συνεργό διέπραξε το έγκλημα. Στα βίντεο που μου δείχνετε δεν είμαι εγώ. Είναι μάλλον ο συνεργός του φίλου μου» υποστήριξε ακόμη ο 39χρονος.

«Ήθελα να κάνουμε παιδί. Η έκτρωση ήταν απόφαση της Γεωργίας που την αποδέχθηκα» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανακριτή.

«Τα είχε προσχεδιάσει όλα ο σύντροφός της» ισχυρίστηκε ο φίλος του 39χρονου

Νωρίτερα, το κατώφλι του ανακριτή είχε περάσει ο 34χρονος φίλος του συντρόφου της Γεωργίας Μουράτη, ο οποίος ισχυρίστηκε πως τα είχε προσχεδιάσει όλα ο 39χρονος.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος για το μοιραίο βράδυ: «Εγώ την ακινητοποίησα και ο 39χρονος τη φίμωσε και την έδεσε. Το θύμα είχε αναπνευστικά προβλήματα, της κατέβασα την ταινία για να πάρει ανάσα. Ο 39χρονος όμως όταν πήρε το μαχαίρι στα χέρια, με έδιωξε και μου είπε να περιμένω στο αυτοκίνητο».

«Μετά ήρθε και μου είπε πως την σκότωσε. Αποδέχτηκα τη μεταφορά με το μπαούλο γιατί με απείλησε ότι αν δεν το κάνω θα πάθω τα ίδια εγώ και η οικογένειά μου» είπε ακόμη ο φερόμενος ως συνεργός ενώπιον του ανακριτή.