Επιπλέον εξηγήσεις δίνει ο κρεοπώλης από το Μεσολόγγι - «Δεν θυμάμαι παραπάνω, είχα κάνει χρήση χασίς»

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου κυνηγού στο Μεσολόγγι, με τον 50χρονο κρεοπώλη να βρίσκεται στο επίκεντρο των «ερευνών».

Ο κρεοπώλης, που φέρεται να είναι ο τελευταίος με τον οποίο ήρθε σε επαφή ο αγνοούμενος, αφέθηκε ελεύθερος για το μαχαίρι που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ωστόσο από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτουν στοιχεία για τις συνομιλίες που είχαν οι δύο τους.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα κινητά «μίλησαν» και ήδη έχουν προκύψει τα πρώτα αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ο 50χρονος κρεοπώλης είχε την τελευταία του τηλεφωνική επαφή με τον νεαρό κυνηγό λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (4/1). Η συνομιλία τους ήταν μόλις 12 δευτερόλεπτα και, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Μεσολογγίου, του τηλεφώνησε για να πάει να τον πάρει από το σπίτι του.

Το στοιχείο αυτό προέκυψε από την ανάλυση των κλήσεων των κινητών τους τηλεφώνων και οι απαντήσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται ήδη στα χέρια της Αστυνομίας.

Επίσης, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι ο κρεοπώλης μετά το τέλος της συνομιλίας με τον 31χρονο άφησε το κινητό του τηλέφωνο στο σπίτι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εντοπιστεί η διαδρομή που ακολούθησε εκείνο το βράδυ.

Τώρα, οι ερευνητές των εργαστηρίων προσπαθούν με ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο, που είχε αφήσει στο σπίτι του ο κυνηγός, να σπάσουν τους κωδικούς ασφαλείας που είχε μαζί του σε ένα άλλο τηλέφωνο ο κυνηγός, για να καταφέρουν να βρουν τη διαδρομή το βράδυ που χάθηκαν τα ίχνη του.

Μεσολόγγι: Οι αντιφάσεις του κυνηγού και η χρήση χασίς που επικαλέστηκε

Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ έγινε αναφορά για αντιφάσεις του κρεοπώλη σχετικά με τις ώρες και το σημείο που κινήθηκε το βράδυ που συναντήθηκε με τον νεαρό κυνηγό. Ο 50χρονος υποστήριξε ότι στις 20:30 πήρε τον Μπάμπη (τον 31χρονο) από το σπίτι του, προκειμένου να τον πάει σε ένα σημείο για να συναντήσει έναν φίλο του. Τον άφησε στη διασταύρωση των ΤΕΙ στην παλιά Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, και είπε ότι έκανε αναστροφή και επέστρεψε αμέσως σπίτι του.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν έκανε αναστροφή, και, ενώ το σπίτι του βρίσκεται σε μια απόσταση 10 λεπτών από το σημείο που άφησε τον κυνηγό, κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε στις 21:41 να αγοράζει χαρτί κουζίνας από μίνι μάρκετ μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου, ενώ 4 λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ότι απενεργοποιήθηκε το κινητό τού νεαρού κυνηγού.

Όταν τον ρώτησαν γιατί τους είπε ψέματα τόσο για τον χρόνο όσο και για την επιστροφή στο σπίτι του, αυτός θυμήθηκε ότι είχε πάει για σωματική ανάγκη και γι’ αυτό άργησε να επιστρέψει στην οικία του. Στη συνέχεια δεν απάντησε στις άλλες ερωτήσεις και επικαλέστηκε ότι είχε κάνει χρήση χασίς και δεν θυμάται τίποτα.

Ο 50χρονος καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή για οπλοκατοχή, ποινή για την οποία άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του εισαγγελέα. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κρεοπώλης οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, προκειμένου να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για την εξαφάνιση του άνδρα που αγνοείται.

Οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά για να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους.