Νέο «μέτωπο» κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το γάμο ομοφύλων - Ν/σ καταθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση

Να καταθέσει εκ νέου το κόμμα του στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, αποφάσισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στον απόηχο της χθεσινής αναφοράς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα”, η οποία ερμηνεύεται ως πρόθεση να μεταθέσει σε μεταγενέστερο χρόνο την υλοποίηση της δέσμευσής του για νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

 

Σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτη Φάμελλο να προχωρήσει στην επανακατάθεση του νομοσχεδίου με το που ανοίξει η Βουλή σημειώνοντας ότι “μετά την χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού να αναβάλλει το δικό του νομοσχέδιο, είναι η μόνη μου επιλογή”.

“Όσο εκείνος θα αναβάλλει, θα διστάζει, θα κωλυσιεργεί, θα μετράει αντιδράσεις συντηρητικών βουλευτών του και θα καθησυχάζει τα αυτιά συντηρητικών ψηφοφόρων του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη:

«Μόλις επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, και του ζήτησα, με το που ανοίξει η Βουλή, να καταθέσουμε εκ νέου το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Πρωθυπουργού να αναβάλει το δικό του νομοσχέδιο, είναι η μόνη μου επιλογή.

Κι όσο εκείνος θα αναβάλλει, θα διστάζει, θα κωλυσιεργεί, θα μετράει αντιδράσεις συντηρητικών βουλευτών του και θα καθησυχάζει τ’ αυτιά ακροδεξιών ψηφοφόρων του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει.

Κύριε Μητσοτάκη, μας κάνετε να αισθανόμαστε β’ κατηγορίας πολίτες.

Όταν ένας άνθρωπος διψά για ισότητα και συμπερίληψη, δεν του λες “περίμενε να εξηγήσω”, όπως δηλώσατε χθες.

Δεν υπάρχει τίποτα να “εξηγήσετε” στον κόσμο σε σχέση με τον γάμο για όλους.

Όπως δεν υπήρξε τίποτα να εξηγήσουν στις κοινωνίες τους στον καιρό τους, οι ηγέτες που προχώρησαν στην κατάργηση της δουλείας, στην ψήφο των γυναικών, στην ισότητα των φύλων, στον πολιτικό γάμο, στο σύμφωνο συμβίωσης.

Οι κοινωνίες ποτέ δεν είναι έτοιμες αν δεν είναι έτοιμοι οι ηγέτες τους.

Δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς.

Φοβάστε εσείς, δε φοβόμαστε εμείς.

Το μόνο που έχετε να πείτε είναι το εξής:

Ναι ή όχι στην ισότητα στον γάμο;

Είστε αληθινά υπέρ, κ. Μητσοτάκη;

Αν ναι, θα υπερψηφίσετε.

Αν όχι, θα κρυφτείτε πίσω από τον κ. Βορίδη για άλλη μια φορά».

 

 

Χθες, ο κ. Κασσελάκης είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι παρομοιάζει χιλιάδες συμπολίτες μας με άλογα, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

 

 

Σε ανάρτησή του ο κ. Μαρινάκης ανέφερε:
“Θα απαντούσαμε στην ανακοίνωση του κ. Κασσελάκη αν επρόκειτο για ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντιθέτως, παρατηρούμε επανειλημμένως αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ και χρόνια στη χώρα μας. Όταν χρησιμοποιεί λοιπόν τη φράση για το κάρο και το άλογο, ας ρωτήσει τουλάχιστον κάποιον από τους συνεργάτες του, τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται στον δημόσιο λόγο.”