Η «μεθυσμένη» πορεία του 75χρονου στην Αθήνα - Παραβίασε 17 κόκκινα φανάρια

Καρέ καρέ περιγράφεται στα σχετικά έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. η «μεθυσμένη» πορεία του 75χρονου ο οποίος, υπό την επήρεια αλκοόλ, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας.

Ο άνδρας προκάλεσε χάος, ενώ ενδεικτικές της τρελής πορείας που ακολούθησε είναι και οι διαπιστωθείσες τροχονομικές παραβάσεις που του βεβαιώθηκαν.

Ειδικότερα, σε βάρος του 75χρονου βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, δύο για κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, μία για παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής και μία για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, καθώς πραγματοποιήθηκε έλεγχος αλκοόλης στον εκπνεόμενο αέρα με πρώτη μέτρηση: 0,31 mg/lt και δεύτερη μέτρηση: 0,28 mg/lt.

Η πορεία του 75χρονου

Όπως περιγράφεται στα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ.: «Την 17/12/2023 και περί ώρα 06:20’, σταθμός της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, φθάνοντας στο ύψος της συμβολής με την οδό Ακαδημίας διαπίστωσε πως το υπ’ αρίθμ. … αυτ/το, οδηγούμενο από τον Δ. Ε. παραβίασε τη διπλή διαχωριστική λωρίδα και κινούνταν επί της Λ. Βασ. Σοφίας αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πανεπιστημίου».

Άμεσα οι αστυνομικοί του έκαναν φωτεινά και ηχητικά σήματα προκειμένου ο οδηγός να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο, κάτι που τελικά δεν έκανε. «Αντιθέτως ανέπτυξε ταχύτητα και παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη της ανωτέρω διασταύρωσης. Εν συνεχεία κινήθηκε αντίθετα σε μονόδρομο επί της οδού Ρηγίλλης, φθάνοντας στην συμβολή των οδών Λ. Βασ. Κωνσταντίνου και Αρδηττού, όπου κινήθηκε πάνω στις γραμμές του τραμ, ανέβηκε επί του πεζοδρομίου και προκάλεσε φθορές σε κολωνάκια. Ακολούθως κινήθηκε στην περιοχή του Κολωνακίου και στην περιοχή των Αμπελοκήπων και μέσω των Λ. Μεσογείων και Λ. Κατεχάκη εισήλθε στην Αττική Οδό» αναφέρεται συγκεκριμένα.

Τελικά, περίπου στις 7.45 το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από σταθμούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής στην συμβολή των οδών Αγίας Ιουλιανής και Ιδομενέως.

Στον συλληφθέντα βεβαιώθηκαν οι διαπιστωθείσες τροχονομικές παραβάσεις και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560- ευρώ. Επιπλέον, αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησης του για 1.160 ημέρες, πιστώθηκαν 175 πόντοι στο Σ.Ε.Σ.Ο. και αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες.