Πυροβολισμοί στο Γκάζι: «Δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου» ο 33χρονος, δηλώνει η δικηγόρος του

Άγνοια για την ύπαρξη του όπλου επικαλείται ο 33χρονος που συνελήφθη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, όπως τονίζει η συνήγορός του, Σταματία Μάρκου, με την ίδια να δηλώνει πως ο εντολέας της δεν προκάλεσε οποιαδήποτε σωματική βλάβη.    

Ειδικότερα, η δικηγόρος, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως ο 33χρονος «διαχώρισε ρητά τη θέση του ότι όχι μόνο δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου, όχι μόνο δεν αποδέχεται την πρόκληση οιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, πολλώ μάλλον το αποτέλεσμα αυτό που έχει προκληθεί».

Παράλληλα, η ίδια υπογραμμίζει ότι ο συλληφθείς «από την πρώτη στιγμή έθεσε εαυτόν στη διάθεση των διωκτικών αρχών και υπήρξε ειλικρινής».

Εξηγώντας γιατί ο εντολέας της χειροδίκησε ένα από τα θύματα της επίθεσης, λίγο πριν πέσουν οι πυροβολισμοί στο Γκάζι, σημείωσε πως «το χαστούκι πράγματι το έριξε. Ήταν όμως από αντίδραση, διότι προηγουμένως είχε δεχθεί μία υβριστική πράξη από κάποιον εκ των παρευρισκομένων στο σημείο. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στο υλικό που υπάρχει από τις κάμερες».

«Εκτοξεύθηκε μία ποσότητα νερού από την κίνηση του οχήματος πλησίον τους. Εκεί λοιπόν ήταν ανοιχτά τα τζάμια του αυτοκινήτου, τον εξύβρισε και πέταξε ένα μπουκάλι νερό πάνω στον οδηγό. Ο οδηγός θύμωσε. Έτσι αποφάσισε και σταμάτησε το αυτοκίνητο» συμπλήρωσε.

Η ίδια επισημαίνει πως, ο εντολέας της να βγει από το αυτοκίνητο και πως «το έκανε επειδή γνώριζε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και εξήλθε για να μεσολαβήσει».

Παράλληλα, αρνείται ότι ο 33χρονος είναι αυτός που εκδήλωσε βίαιη συμπεριφορά πρώτος, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα του έντονου διαπληκτισμού τους, με τον ένα εκ των θυμάτων της επίθεσης να φτύνει στο πρόσωπο τον εντολέα της.