Γκάζι: Δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 33χρονο συνεπιβάτη του τζιπ - Ένταλμα σύλληψης για τον πιστολέρο

Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο 33χρονος Αλβανός ο οποίος συνελήφθη για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροήν. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης του τζιπ στο οποίο επέβαινε μαζί με τον άνδρα που άνοιξε εν ψυχρώ πυρ κατά της παρέας των Κρητικών.

Ο 33χρονος Αλβανός κατηγορούμενος φέρεται να δηλώνει σοκαρισμένος από τη δολοφονική επίθεση κατά των τριών νεαρών, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον έναν Κρητικό που, όπως υποστηρίζει, τον εξύβρισε, ενώ δηλώνει πως δεν γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε μαζί του όπλο.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις Αρχές.

Οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τον οδηγό και εις βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την 29η ανακρίτρια. Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροήν, οπλοφορία και οπλοχρησία.