Χειροπέδες στα μέλη σπείρας που λήστευαν εργάτες γης στην Ηλεία

Στην άμεση εξιχνίαση πέντε ληστειών που έγιναν σε περιοχές της Ηλείας με θύματα αλλοδαπούς εργάτες γης έφτασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου και της Ειδικής Ομάδα Ελέγχου Παραβατικότητας Ευπαθών Ομάδων, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες σε πέντε από τα οκτώ μέλη της σπείρας που τις διέπραξαν.

Πρόκειται για τέσσερις Ρομά ηλικίας 17 ως 23 χρόνων από την Γαστούνη και έναν Βούλγαρο, ενώ άλλοι τρεις συνεργοί τους έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται στην Κορινθία απ’ όπου κατάγονται. Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά την επιδρομή της στο κατάλυμα οκτώ μεταναστών από το Μπανγκλαντές στην περιοχή Διασπορά της Κυλλήνης, τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Οι κουκουλοφόροι δράστες γνώριζαν ότι οι μετανάστες είχαν μόλις πληρωθεί από τις δουλειές τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή κυνηγετικών όπλων και μαχαιριών και χτύπησαν όσους προσπάθησαν να αντισταθούν. Έτσι, άρπαξαν συνολικά 6.390 ευρώ, επτά κινητά τηλέφωνα και είδη ρουχισμού και τράπηκαν σε φυγή. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι δράστες εισέβαλαν και σε μια αγροικία σε περιοχή του Δήμου Πηνειού, έσπασαν την πόρτα με σιδερολοστό, έδεσαν χειροπόδαρα έναν αλλοδαπό εργάτη, τον γρονθοκόπησαν και του άρπαξαν 300 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Μετά τις τελευταίες δυο ληστείες, οι αστυνομικοί εντόπισαν την εγκληματική ομάδα, προσήγαν πέντε από τα μέλη της και στο πλαίσιο της προανάκρισης εξιχνίασαν άλλες δύο ληστείες, που είχαν γίνει στις 26 Νοεμβρίου στην Γαστούνη με θύματα εργάτες γης και λεία τις αμοιβές τους, που δεν πρόλαβαν να στείλουν στις οικογένειές τους.

Οι τέσσερις Ρομά και ο Βούλγαρος συνεργός τους οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας με κακουργηματικές κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συρροή, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.