Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό - Ζήτησε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, προκαλώντας τον βαρύτατο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Ρέντη.

Κατά πληροφορίες, ο 18χρονος άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική γραμμή να μην δώσει τα ονόματα των ανθρώπων που του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα αλλά και τους καθοδηγητές, αλλά στο πλαίσιο της ανάκρισης, ζήτησε ως αντάλλαγμα για να λύσει τη σιωπή του, να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε, καθώς ο 18χρονος είναι ήδη κατηγορούμενος και ως εκ τούτου, κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Τι είπε στον ανακριτή

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 18χρονος υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε πρόθεση να τραυματίσει τον αστυνομικό καθώς και ότι βρισκόταν 70 μακριά του, όταν τραυματίστηκε σοβαρά από την φωτοβολίδα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ισχυρίστηκε ότι αφού μαζί με τη δική του φωτοβολίδα έπεσαν και άλλες, μπορεί να μην είναι αυτός ο δράστης. Ωστόσο πρόσθεσε ότι αν όντως αποδειχθεί ότι αυτός είναι ο δράστης τότε θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 18χρονος ισχυρίστηκε ότι τη ναυτική φωτοβολίδα ήθελε να τη ρίξει με ανοδική πορεία προς τον ουρανό, και σε καμία περίπτωση προς τον αστυνομικό, αλλά δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί.

Ο 18χρονος έφτασε στα δικαστήρια Πειραιά έφτασε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλες κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις.

Για την ίδια υπόθεση ερευνάται και ο ρόλος του ανήλικου αδελφού του ενώ από τα εγκληματολογικά εργαστήρια επαληθεύτηκε η ύπαρξη πυρίτιδας στα χέρια του.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ εστιάζει την προσοχή της σε πρόσωπο που φαίνεται να προμήθευσε τη φωτοβολίδα στον νεαρό δίνοντας του και οδηγίες για τη χρήση της.