Απειλητικό μήνυμα στη μητέρα του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό - «Πόσους βιασμούς θα αντέξει πριν κρεμαστεί;»

Απειλητικό μήνυμα για τη ζωή του γιου της κατήγγειλε ότι δέχθηκε στο κινητό της το πρωί της Τετάρτης η μητέρα του 18χρονου που κατηγορείται για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια που έγιναν στου Ρέντη.

«Δέχτηκα απειλητικό μήνυμα σήμερα το πρωί με το που άνοιξα το κινητό μου, το έχω καταθέσει στην Ασφάλεια», είπε η μητέρα στον Alpha.

Το μήνυμα σύμφωνα με τη μητέρα έλεγε: «Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο Θεός τιμωρεί οικογένειες σαν τη δική σας. Πόσους βιασμούς θα αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία».

Στη ΓΑΔΑ και ο μικρότερος αδερφός του 18χρονου

Το πρωί οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και ο μικρότερος αδελφός του 18χρονου για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Τις επόμενες ώρες ενδέχεται να οδηγηθούν εκεί κι άλλα άτομα που φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη.

«Πολλοί από αυτούς που βγήκαν, κρατούσαν στα χέρια τους φωτοβολίδες, μολότοφ και πέτρες. Τους είδα ότι πήγαιναν στο μέρος, όπου ήταν μαζεμένοι οι αστυνομικοί και κατάλαβα ότι θα γίνουν επεισόδια. Φώναξα στον Νίκο να γυρίσει πίσω, αλλά εκείνος δεν ήρθε», φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάθεσής του στους αστυνομικούς ο μικρότερος αδερφός του 18χρονου.

«Όταν επέστρεψε ο Νίκος, ήταν πολύ τρομαγμένος. Μας είπε ότι πήγε να ρίξει μία φωτοβολίδα, όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα, την έριξε κατά λάθος στο πόδι αστυνομικού. Του την είχε δώσει κάποιος άλλος οπαδός που δεν γνώριζε και του είπε να τη ρίξει προς τη μεριά των αστυνομικών. Αυτός, ήθελε να τη ρίξει ψηλά στον αέρα, όμως, επειδή δεν το είχε ξανακάνει, του ξέφυγε και χτύπησε πρώτα κάπου αλλού και μετά βρήκε τον αστυνομικό στο πόδι».

Οι αστυνομικοί θέλουν να φτάσουν στον καθοδηγητή

Η αστυνομία συνεχίζει τις εντατικές έρευνες και ψάχνει κάθε μαρτυρία και υλικό από κάμερες, προκειμένου να φτάσει στον καθοδηγητή των επεισοδίων. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού στα Δυτικά Προάστια και νεαρός συνδεσμίτης με ποινικό παρελθόν.

Η έρευνα προσπαθεί να ταυτοποιήσει τόσο το σύνολο αυτών των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, όσο φυσικά και τους καθοδηγητές αυτών και αυτούς που τους όπλισαν ώστε να επιτεθούν στους συναδέλφους μας» δήλωσε στην ΕΡΤ Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μια ημέρα μετά τη λίστα με τα 200 ονόματα χούλιγκαν που παρέδωσαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι υπουργοί Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης.

Ο 31χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, μετά και τον ακρωτηριασμό του ποδιού του.