Βόλος: Μήνυση από τους γονείς και ΕΔΕ στο σχολείο για το αδιανόητο bullying στον 7χρονο σε σχολείο

Σε δύο επίπεδα συνεχίζεται πλέον η έρευνα για το αδιανόητο bullying με θύμα έναν 7χρονο σε δημοτικό σχολείο στον Βόλο καθώς από τη μια οι γονείς του υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και αφετέρου η τοπική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο σχολείο παρουσία του Προϊσταμένου Α’θμιας Εκπαίδευσης, της διεύθυνσης του σχολείου, σχολικού ψυχολόγου και κοινωνιολόγου και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο προϊστάμενος δόθηκαν κατευθύνσεις για το χειρισμό του θέματος από το σχολείο.

Πρωταγωνιστής στον εφιάλτη που περνάει ο 7χρονος είναι ένας άλλος μαθητής του ίδιου σχολείου, μεγαλύτερης ηλικίας και σωματικής διάπλασης.

Οι γονείς του καταγγέλλουν ότι ο συγκεκριμένος μαθητής που φοιτά στο ίδιο σχολείο, είχε μετατρέψει την καθημερινότητα του γιου τους αλλά κι άλλων συνομήλικων τους σε κόλαση. «Τον έβριζε συστηματικά και τον κλωτσούσε με αποτέλεσμα ο γιος μας να εκδηλώνει άρνηση να πάει στο σχολείο, ειδικά τις τελευταίες 15 ημέρες» είπε ο πατέρας του μικρού.

Αποκορύφωμα του συστηματικού bullying που έχει υποστεί ο επτάχρονος από τον μεγαλύτερο σε ηλικία μαθητή, είναι τα όσα περιέγραψε η μητέρα του παιδιού σε γκρουπ γονέων στο facebook στην προσπάθεια της να πληροφορήσει τους υπόλοιπους γονείς ώστε να γίνουν γνωστά παρόμοια περιστατικά και να ενημερώσουν την διεύθυνση του σχολείου.

«Είμαι η μητέρα ενός επτάχρονου παιδιού στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο του Βόλου. Σήμερα πήγα να αλλάξω τον μικρό, να τον πάω στο πάρκο και ξαφνικά το παιδί έβαλε τα κλάματα και γενικά τις τελευταίες 15 ημέρες δεν ήθελε να σηκώνεται να πηγαίνει στο σχολείο καθώς σήμερα βρήκα γραμμένα με μαρκαδόρο στα οπίσθια του τα γράμματα ΧΧΟΟ από συγκεκριμένο μαθητή μεγαλύτερης τάξης που από τα σπρωξίματα και τα χτυπήματα φτάσαμε στο σημείο να τον γδύσει για να παίξει τρίλιζα. Όπως μας είπε ο μικρός δεν είναι η πρώτη φορά και αύριο έχουμε ραντεβού με την διευθύντρια να μας τον υποδείξει», ήταν το συγκλονιστικό κείμενο που ανήρτησε η μητέρα στο facebook.

anartisi_volos_paidi

Οι γονείς του επτάχρονου μαθητή εμφανίστηκαν στο σχολείο την Τετάρτη για να συναντήσουν τη διευθύντρια, η οποία, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, τους αντιμετώπισε με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο. Σύμφωνα με τον πατέρα του, «αφού μιλήσαμε με την διευθύντρια, μας έβγαλαν έξω και κράτησαν μέσα το παιδί μας για να τους υποδείξει τον μαθητή που του έκανε αυτό το αποτρόπαιο πράγμα. Σε μας η διευθύντρια είπε ότι, για το καλό του παιδιού είναι προτιμότερο να λήξει αυτή η ιστορία και να μην δώσουμε συνέχεια. Μπορείτε να καταλάβετε πώς αισθανθήκαμε και πώς αισθάνθηκε ο γιος μας, ο οποίος υπέδειξε τον άλλο μαθητή αλλά μας είπε ότι φοβάται γιατί δεν θα του κάνουν τίποτα».

«Η διευθύντρια μας είπε ακόμη, ότι αν διώξουν τον μαθητή που έκανε bullying στο παιδί μας μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος που να κάνει τα ίδια πράγματα στον γιο μας. “Τι θα κάνουμε τότε, θα τον διώξουμε κι αυτόν;” ήταν τα χαρακτηριστικά της λόγια. Όπως καταλαβαίνετε ήρθαμε σε αδιέξοδο» πρόσθεσε ο πατέρας του 7χρονου