Πού χτυπά η κακοκαιρία: Χαλάζι σε μέγεθος πινγκ-πονγκ στην Αχαΐα, ανεμοστρόβιλος στο Κατάκολο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τις βροχές και το χαλάζι να δημιουργούν προβλήματα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε τη διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών -Πατρών, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Ελαιώνα Αιγίου. Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Το σημείο αυτό είναι επίφοβο για κατολίσθηση, καθώς εκεί είχε εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά τον περασμένο Αύγουστο.

Χαλάζι και βροχή έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας, ενώ δύο δένδρα έπεσαν σε Ρίο και Ακταίο και κλήθηκε η πυροσβεστική για την κοπή και απομάκρυνσή τους, σύμφωνα με το thebest.

Φωτογραφία: thebest

Ανεμοστρόβιλος στο Κατάκολο

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Κυανή Ακτή Κατακόλου, νωρίτερα σήμερα, ξηλώνοντας αποθηκευτικό χώρο από τσίγκους, οι οποίοι βρέθηκαν στον δρόμο, όπως ανέφερε το patrisnews.

Μεγάλος όγκος νερού έπεσε, όπως σημειώνει το epirustv, σε χωριά της Θεσπρωτίας. Οι εικόνες από τον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών να είναι χαρακτηριστικές. Δυνατοί άνεμοι στην Ψάκα έκοψαν το άνω τμήμα κολώνας της ΔΕΗ μέσης τάσης, με αποτέλεσμα να πέσει στη μέση δρόμου, ενώ έπεσαν και δένδρα.

Στο νομό Ιωαννίνων, η Πυροσβεστική έσπευσε για την κοπή και απομάκρυνση δένδρου που έπεσε στην παλιά Ε.Ο Ιωαννίνων Άρτας στο ύψος της Κανέτας.

Φωτογραφία: epirustv

Φωτογραφία: epirustv

Κακοκαιρία: Δεν μπορούσε να δέσει το Blue Star 1 στη Νάξο

Η κακοκαιρία δημιούργησε πρόβλημα στο πλοίο Blue Star 1 στο λιμάνι της Νάξου, το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς δεν μπορούσε να δέσει εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Κάποια στιγμή το πλοίο κατάφερε να δέσει στο λιμάνι και να αποβιβάσει του επιβάτες, ωστόσο λόγω κινδύνου πρόσκρουσης απομακρύνθηκε χωρίς να προλάβει να αποβιβάσει τις νταλίκες και ενδεχομένως κι άλλα οχήματα.

Σύμφωνα με το cyclades24, το πλοίο προσπαθούσε για δύο ώρες να ξαναδέσει ωστόσο, δεν ήταν δυνατό με αποτέλεσμα να αναχωρήσει για Σαντορίνη χωρίς να ολοκληρώσει την αποβίβαση.

Μινωικές Γραμμές: Απαγόρευση απόπλου λόγω καιρικών συνθηκών

Οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ αρ.411 & αρ.412 και της ισχύουσας απαγόρευσης απόπλου, τα πλοία της εταιρείας θα πραγματοποιήσουν τα δρομολόγιά τους από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά μετά την άρση του απαγορευτικού. Πιο συγκεκριμένα:

  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ, το πλοίο H/S/F FESTOS PALACE
    Αναχώρηση από Ηράκλειο, μετά τη άρση του απαγορευτικού.
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ, το πλοίο H/S/F KNOSSOS PALACE
    Αναχώρηση από Πειραιά, μετά τη άρση του απαγορευτικού.