Συνελήφθη 16χρονος στο Μοναστηράκι για άσεμνες χειρονομίες σε ανήλικα κορίτσια και κλοπή

Συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ 16χρονος αλλοδαπός που προέβη σε προσβλητικές για τη γενετήσια ευπρέπεια χειρονομίες σε βάρος ανήλικων κοριτσιών στην πλατεία Μοναστηρακίου και κλοπή κατά συναυτουργία ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν παρέα ανήλικων κοριτσιών στην Πλατεία Μοναστηρακίου και αφού τις εξύβρισαν προέβησαν σε προσβλητικές για τη γενετήσια ευπρέπεια χειρονομίες.

Διερχόμενος νεαρός άνδρας που αντιλήφθηκε το περιστατικό, παρενέβη και στην προσπάθειά του να τους σταματήσει, δέχθηκε χτυπήματα με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του συμβάντος οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν το κινητό του.

Αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία σε κοντινό σημείο, προσέγγισαν τους κατηγορούμενους και παρά την προσπάθεια του 16χρονου να διαφύγει, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό:

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 27-11-2023 στην Πλατεία Μοναστηρακίου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 16χρονος αλλοδαπός για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και κλοπή κατά συναυτουργία. Αναζητείται ο συνεργός του.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν παρέα ανήλικων κοριτσιών στην Πλατεία Μοναστηρακίου και αφού τις εξύβρισαν προέβησαν σε προσβλητικές για τη γενετήσια ευπρέπεια χειρονομίες.

Διερχόμενος νεαρός άνδρας που αντιλήφθηκε το περιστατικό, παρενέβη και στην προσπάθειά του να παύσει τις ενέργειες των δραστών, δέχθηκε χτυπήματα με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια του συμβάντος οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν το κινητό του.

Αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία σε κοντινό σημείο, προσέγγισαν τους ανωτέρω και παρά την προσπάθεια του 16χρονου να διαφύγει, τον δέσμευσαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.