Συγκλονιστικό βίντεο από το μισοβουλιαγμένο «Raptor» στη Λέσβο - Τα κύματα «καταπίνουν» το πλοίο λίγο πριν βυθιστεί

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που υποστηρίζει ότι δείχνει το πλοίο Raptor την ώρα που βυθιζόταν το πρωί της Κυριακής ανοιχτά της Λέσβου πόσταρε τουρκική ιστοσελίδα.

Το πλοίο που εμφανίζεται στο βίντεο που δημοσίευσε ο ιστότοπος denizcilikbilgileri.com -και υποστηρίζει ότι είναι το Raptor- φαίνεται να έχει μισοβυθισμένη την πρύμνη του, να δίνει μάχη με τα γιγάντια κύματα και να μπάζει νερά.

Το Raptor ξεκίνησε από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη μεταφέροντας αλάτι. Έπεσε σε βαριά κακοκαιρία και, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του διασωθέντος ναυτικού, άρχισε να μπάζει νερά από το βράδυ του Σαββάτου. Επιχείρησαν -κατά τους ίδιους ισχυρισμούς- να αντλήσουν μόνοι τους το νερό, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα. Ώσπου το πρωί της Κυριακής το πλοίο άρχισε να βυθίζεται και εξέπεμψε «Μayday». Η εκτίμηση του Λιμενικού είναι ότι κόπηκε στη μέση και βούλιαξε.

Έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Έχει βρεθεί η σορός ενός ναύτη και σαν από θαύμα ένας ναυτικός ζωντανός, ο οποίος διεσώθη καθώς ανέβηκε πάνω σε ένα βαρέλι που επέπλεε. Τον εντόπισε και τον διέσωσε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ 12 ακόμη ναυτικοί αγνοούνται.