Πέντε άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματική διαρρήξεις στην Αττική, ενώ δύο ακόμη άτομα ταυτοποιήθηκαν.
Τα μέλη της οργάνωσης είχαν σχηματίσει εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν κλοπές ρημάζοντας σπίτια στην Αττική. Το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται σε 344.500 ευρώ.
Η εγκληματική οργάνωση ήταν επιχειρησιακά δομημένη και με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον περασμένο Μάρτιο είχαν προχωρήσει σε τουλάχιστον 13 διαρρήξεις σπιτιών στην Αττική και μία σε σπίτι στην Πιερρία.
Πώς δρούσαν οι διαρρήκτες
Έμπαιναν στα σπίτια παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες και παράθυρα ακόμη και μέρα-μεσημέρι και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας.
Πριν μπουν στα σπίτια οι δράστες χτυπούσαν επανελειμμένα τα κουδούνια για να είναι σίγουροι ότι οι ένοικοί τους απουσιάζουν.
Εφόσον διαπίστωναν ότι υπήρχε τοποθετημένο σύστημα συναγερμού ή κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, τα κατέστρεφαν πριν εισέλθουν στα σπίτια προκειμένου ανενόχλητοι να διαρρήξουν τις οικίες.
Κατά τη διάπραξη των κλοπών λάμβαναν υψηλά μέτρα αυτοπροστασίας, κάλυπταν όλα τα μέρη του σώματός τους, φορούσαν γάντια, μάσκες μίας χρήσης, καπέλα, αφενός για να μην τους αναγνωρίσει κανείς αφετέρου για να μην αφήσουν γενετικό υλικό ή αποτυπώματα.
Για να φθάνουν στους στόχους τους χρησιμοποιούσαν νοικιασμένα οχήματα είτε αυτοκίνητα που ήταν καταχωρημένα σε άλλα άτομα, ακόμα και με πλαστές πινακίδες.
Τα μέλη της οργάνωσης διέπρατταν διαρρήξεις με… επαγγελματισμό και επαγγελματικά, δεν είχαν ποτέ εξασκήσει κάποιο επάγγελμα, ενώ τα κέρδη από τα κλοπιμαία τα επένδυαν σε κινητά, ακίνητα, αυτοκίνητα και κρυπτονομίσματα.
Η ΕΛΑΣ έφθασε στα ίχνη τους μετά από συστηματική έρευνα έχοντας στη διάθεση της μαρτυρίες θυμάτων, βίντεο από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και πληροφορίες από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.
Στα σπίτια συλληφθέντων βρέθηκαν κοσμηματα, προϊόντα πολυτελείας χρήματα κινητά και λίρες.